ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Συμβουλευτική Σπουδών

Καθοδήγηση πρωτοετών φοιτητών από ειδικά εκπαιδευμένους καθηγητές. Εβδομαδιαίες συναντήσεις με αντικείμενο την επίλυση αποριών στους τρεις βασικούς κλάδους του δικαίου (Αστικό Δίκαιο - Ποινικό Δίκαιο - Δημόσιο Δίκαιο) ή τις βασικές οικονομικές θεωρίες και τα μαθηματικά εργαλεία για Οικονομολόγους, κατάστρωση στρατηγικής ενόψει εξεταστικής περιόδου, καθοδήγηση σε όλη της διάρκεια του εξαμήνου, διαμόρφωση προφίλ φοιτητή και κατάστρωση στρατηγικής 4 ετών με αναπροσαρμογές.

Συμβουλευτική Σπουδών - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΝΟΜΙΚΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ από το 2013 (από το τρίτο έτος λειτουργίας του) είναι το φροντιστήριο με τον μεγαλύτερο σε κύκλο εργασιών μαθημάτων Νομικής Επιστήμης στη βόρεια Ελλάδα.  Εισάγοντας καινοτομίες στον τρόπο διδασκαλίας, επιλέγοντας μόνο τους καλύτερους, θεσπίζοντας τα διαγωνίσματα και τα κριτήρια αξιολόγησης στα πανεπιστημιακά μαθήματα απολαμβάνουμε την εμπιστοσύνη των φοιτητών Νομικής και των τριών τμημάτων. Η εμπειρία μας δίδαξε πόσο σημαντικές είναι οι σωστές επιλογές κατά τη διάρκεια των σπουδών ενός φοιτητή και πόσο σημαντικό είναι να έχει την βοήθεια που χρειάζεται όταν πραγματικά την έχει ανάγκη έτσι ώστε να βρίσκεται η ιδανική ισορροπία μεταξύ παρακολούθησης στο πανεπιστήμιο, φροντιστηρίου, προσωπικής μελέτης και στρατηγικής. 

Περιγραφή υπηρεσίας

Η υπηρεσία της συμβουλευτικής - παράλληλης στήριξης απευθύνεται κυρίως σε φοιτητές Α' και Β' έτους και για τα μαθήματα που παρακολουθούν στο πανεπιστήμιο.

  • Εβδομαδιαία συνάντηση και συζήτηση με καθηγητή για απορίες πάνω στις παραδόσεις της εβδομάδας.

  • Διαγωνίσματα στα μαθήματα Αστικού Δικαίου, Ποινικού Δικαίου, Δημοσίου Δικαίου του εξαμήνου.

  • Συναντήσεις συμβουλευτικής κατά τη διάρκεια του εξαμήνου με τον υπεύθυνο σπουδών. Χάραξη στρατηγικής για την εξεταστική.

Διάρκεια της υπηρεσίας είναι το διάστημα Οκτώβριο - Δεκέμβριο για το χειμερινό εξάμηνο και Μάρτιο - Μάιο για το εαρινό εξάμηνο. Μέσα στον Σεπτέμβριο ή Φεβρουάριο γίνεται η πρώτη συνάντηση και ορίζεται η στρατηγική του εξαμήνου ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε φοιτητή. Στην συνέχεια μπορεί κάθε εβδομάδα να ορίζει συνάντηση με καθηγητή για το μάθημα ή τα μαθήματα της επιλογής του. Κατά την διάρκεια του εξαμήνου μπορεί να εξεταστεί δύο φορές στο κάθε μάθημα (στη μισή ύλη και σε ολόκληρη την ύλη).

Σε περίπτωση που η εβδομαδιαία συνάντηση δεν αρκεί, είτε επειδή υπάρχουν κενά ή δυσκολίες οι σύμβουλοι προτείνουν διάφορες λύσεις στους φοιτητές (επαναληπτικές ή πλήρεις προετοιμασίες, επιπλέον διαγωνίσματα)

Υπάρχουν τρεις διαθέσιμες επιλογές, η συντηρητική συμβουλευτική και η εντατική συμβουλευτική και τα μαθήματα επίλυσης εβδομαδιαίων αποριών που εντάσσονται σ' αυτήν την κατηγορία. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες και να μας γνωρίσετε από κοντά σε ενημερωτική συνάντηση.