ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Σώμα Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων

Η προσαρμογή της προετοιμασίας στον κάθε σπουδαστή, το διάβασμα και η επιλογή της βιβλιογραφίας, η στόχευση της προετοιμασίας στην εξέταση, η συνεχής αξιολόγηση, είναι μερικά από αυτά που κάνουμε εμείς για εσάς….

Η ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Διαγωνισμός Στρατιωτικών Δικαστικών Γραμματέων

Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 110 ώρες (60') διδασκαλίας, επίλυση πρακτικών και θεωρητικών θεμάτων μέσα στην αίθουσα σε κάθε διάλεξη και πρακτικά και θεωρητικά θέματα εξάσκησης για το σπίτι τα οποία διορθώνονται και βαθμολογούνται από τους καθηγητές. Την προετοιμασία συμπληρώνουν περισσότερες από 40 ώρες διαγωνισμάτων, πλήρες διδακτικό υλικό με πρωτότυπα έντυπα θεωρίας. Η ασκήσεις αντλούνται από το σύνολο της εγχώριας βιβλιογραφίας αλλά και από τράπεζα θεμάτων που έχει δημιουργηθεί από την ομάδα του φροντιστηρίου ειδικά για τον διαγωνισμό. Πρώτο μέλημα είναι η παράθεση και η συζήτηση με σκοπό την κατανόηση των άρθων. Η κατανόηση των άρθρων και η εξοικείωση με τον κώδικα συνιστά κλειδί στην δόμηση της απάντησης "πρότυπο". Δεύτερο άμεσο μέλημα είναι η σωστή επιλογή και η εφαρμογή των άρθρων. Τέλος η συνεχής εξάσκηση είναι το απαραίτητο συστατικό για την δόμηση μίας απάντησης πρότυπο στον προβλεπόμενο χρόνο.

 

Η διδασκαλία των αντικειμένων:

- Ποινικό Δίκαιο

- Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο
- Στρατιωτικό Ποινικό Δίκαιο

- Λεκτικές Δεξιότητες / Κατανόηση Κειμένου

γίνεται σε τμήματα δυναμικότητας 1 - 3 ατόμων.

Η ιδανική διάρκεια για της προετοιμασίας είναι 4 - 5 μήνες (4 - 6 ώρες / εβδομάδα).

Ο υποψήφιος μπορεί να ξεκινήσει χωρίς αναμονή ενώ το ωρολόγιο πρόγραμμα καταρτίζεται σε συνεννόηση με όλα τα μέρη. Πριν την έναρξη του προπαρασκευαστικού προγράμματος προηγείται ενημερωτική συνάντηση κατά την οποία γίνεται αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος. Μετά τη λήξη του προπαρασκευαστικού προγράμματος, ο υποψήφιος ακολουθεί η συγκρότηση των τμημάτων, κατάρτιση οριστικού ωρολογίου προγράμματος και οδηγίες για την βιβλιογραφία και τα διαδικαστικά θέματα.