top of page

 ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Κατατακτήριες Ψυχολογίας

Η προσαρμογή της προετοιμασίας στον κάθε σπουδαστή, το διάβασμα και η επιλογή της βιβλιογραφίας, η στόχευση της προετοιμασίας στην εξέταση, η συνεχής αξιολόγηση, είναι μερικά από αυτά που κάνουμε εμείς για εσάς….

auth.jpg

Ψυχολογία Α.Π.Θ.

 

Οι κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον πολλών πτυχιούχων και μάλιστα με ποικίλες καταβολές. Οι απόφοιτοι παιδαγωγικών σχολών έχοντας έρθει σε επαφή με αντίστοιχα μαθήματα στον δρόμο τους για το πτυχίο συχνά στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο τμήμα Ψυχολογίας. Ακολουθούν υπηρετούντες σε σώματα ασφαλείας και οι απόφοιτοι της φιλοσοφικής σχολής ενώ δεν απουσιάζουν απόφοιτοι άλλων τμημάτων. Ως κυριότερο κίνητρο εμφανίζεται η άσκηση του επαγγέλματος του Ψυχολόγου ενώ η επιλογή του τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ συγκεκριμένα εμφανίζεται ως συνειδητή επιλογή καθώς το τμήμα διατηρεί καλή φήμη και αξιοπιστία τόσο στην διδασκαλία όσο και στην έρευνα. Η ιδιαιτερότητα των εξετάσεων στο τμήμα Ψυχολογίας ΑΠΘ είναι η εναλλαγή των εξεταζόμενων μαθημάτων κάθε έτος, κάτι το οποίο καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη οι υποψήφιοι να παρακολουθήσουν ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προετοιμασίας στο οποίο θα είναι συνεπείς και προσηλωμένοι.

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ συγκροτεί τμήματα για τις κατατακτήριες του τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ από το 2012 με αποτέλεσμα σήμερα να διαθέτει ένα δοκιμασμένο σε πολλούς και διαφορετικούς υποψηφίους πρόγραμμα σπουδών το οποίο ελέγχεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 100 - 110 ώρες (60') διδασκαλίας (ανάλογα με τα εξεταζόμενα μαθήματα), απάντηση ερωτημάτων και επίλυση ασκήσεων μέσα στην αίθουσα και ερωτήσεις και ασκήσεις εξάσκησης για το σπίτι τα οποία διορθώνονται και βαθμολογούνται από τους καθηγητές. Την προετοιμασία συμπληρώνουν περισσότερες από 40 ώρες διαγωνισμάτων, πλήρες διδακτικό υλικό με πρωτότυπα έντυπα θεωρίας. Οι ασκήσεις και οι ερωτήσεις αντλούνται από το σύνολο της προτεινόμενης από το τμήμα βιβλιογραφίας και από τράπεζα παλαιών θεμάτων. Πρώτο μέλημα είναι η κατανόηση στο πλαίσιο ενός τρόπου σκέψης και αντίληψης των εννοιών, η εφαρμογή της θεωρίας σε ασκήσεις και ερωτήσεις και τελικά η γραπτή αποτύπωση μιας τεκμηριωμένης και δόκιμα διατυπωμένης απάντησης. Η ακαδημαϊκή βάση αποτελεί θεμέλιο και συνιστά κλειδί στην δόμηση της απάντησης "πρότυπο".  Τα διαγωνίσματα είναι το απαραίτητο συστατικό για την δόμηση μιας απάντησης πρότυπο στον προβλεπόμενο χρόνο αλλά και η αφορμή για εφ' όλης της ύλης επαναλήψεις.

Η διδασκαλία των αντικειμένων γίνεται σε τμήματα δυναμικότητας 1 - 6 ατόμων τα οποία εκκινούν τον Μάιο κάθε έτους.

Τα διαθέσιμα τμήματα της χρονιάς 2024 - 2025!​​

 • Τμήμα - Μάιος 2024 (Τρίτη, Πέμπτη 14:45 με 16:45) - 1 κενή θέση.

 • Τμήμα - Ιουνίου (Δευτέρα - Τετάρτη 19:15 - 21:15) - ΝΕΟ

Το πρόγραμμα σπουδών για την προετοιμασία των κατατακτηρίων εξετάσεων έχει καταρτιστεί από μία ομάδα επιστημόνων υψηλής κατάρτισης. Οι καθηγητές μας επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, εκπαιδεύονται, αξιολογούνται διαρκώς και μέσα από διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας διδάσκοντας περισσότερες από 800 ώρες κάθε χρόνο.

Η ιδανική διάρκεια για της προετοιμασίας είναι 7 μήνες (4 ώρες / εβδομάδα).

 

Ο υποψήφιος μπορεί να ενημερωθεί για το πρόγραμμα σπουδών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. Στην ενημερωτική συνάντηση παρουσιάζεται αναλυτικά το πρόγραμμα σπουδών και αναλύονται οι παράμετροι που πρέπει να γνωρίζει ένας υποψήφιος πριν λάβει την οριστική του απόφαση. Εφόσον ο υποψήφιος αποφασίσει ότι επιθυμεί να κατοχυρώσει τη θέση του αυτό γίνεται ιδανικά από τις αρχές Ιανουαρίου έως και τα τέλη Μαρτίου ώστε να εξασφαλίσει ωρολόγιο πρόγραμμα που τον εξυπηρετεί καλύτερα.

Οδηγίες τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΘ / ΦΛΩΡΙΝΑΣ / ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Κατατακτήριες Ψυχολογίας

Η προσαρμογή της προετοιμασίας στον κάθε σπουδαστή, το διάβασμα και η επιλογή της βιβλιογραφίας, η στόχευση της προετοιμασίας στην εξέταση, η συνεχής αξιολόγηση, είναι μερικά από αυτά που κάνουμε εμείς για εσάς….

Hand holding green paper cut smile face on green background, positive thinking, mental hea

2023

 • 7 επιτυχόντες στις Κατατακτήριες Ψυχολογίας ΑΠΘ

 • 3 θέσεις στη 10άδα

 • 80% στους σπουδαστές που ακολούθησαν πιστά το πρόγραμμα

2022

 • 6 επιτυχόντες στις Κατατακτήριες Ψυχολογίας ΑΠΘ

 • 3 θέσεις στη 10άδα

 • 80% στους σπουδαστές που ακολούθησαν πιστά το πρόγραμμα

2021

 • 6 επιτυχόντες στις Κατατακτήριες Ψυχολογίας ΑΠΘ

 • 80% στους σπουδαστές που ακολούθησαν πιστά το πρόγραμμα

2020

 • 8 επιτυχόντες στις Κατατακτήριες Ψυχολογίας ΑΠΘ

 • ~85% στους σπουδαστές που ακολούθησαν πιστά το πρόγραμμα

2019

 • ~ 85% και θέση Ψυχολογία ΑΠΘ.

Ψυχολογία Φλώρινας / Ιωαννίνων

Οι κατατακτήριες εξετάσεις των τμημάτων Φλώρινας και Ιωαννίνων θα διεξαχθούν για πρώτη φορά κατά το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023. Το φροντιστήριο έχει μελετήσει το σύνολο της προτεινόμενης βιβλιογραφίας και λαμβάνοντας υπόψη τη διδασκαλία των αντίστοιχων προπτυχιακών μαθημάτων από τα τμήματα έχει καταρτίσει αντίστοιχα προγράμματα σπουδών. Τα προγράμματα σπουδών είναι μείγμα ασύγχρονης εκπαίδευσης και μαθημάτων αποριών. Μπορείτε να βρείτε την ύλη και τα μαθήματα στους συνδέσμους:

https://psy.uowm.gr/katataktiries-exetasis-akadimaikou-etous-2022-2023/

https://psychology.uoi.gr/katataktiries/katataktiries-exetaseis-gia-to-akadimaiko-etos-2022-2023/

bottom of page