top of page

Η επιβεβαίωση έρχεται μέσα από αληθινές ιστορίες

Ιατρική

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΘ

Είμαι ευγνώμων για όλα όσα με οδήγησαν να βρεθώ στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Ένα χρόνο πριν, εάν κάποιος μου έλεγε ότι θα περνούσα στο τμήμα Ιατρικής του Α.Π.Θ. και μάλιστα στη θέση αυτή, δεν θα τον πίστευα. Το όνειρο της Ιατρικής ανέκαθεν υπήρχε στην άκρη του μυαλού μου αλλά ο φόβος της αποτυχίας με κρατούσε πίσω. Όταν πήρα τη δύσκολη απόφαση να ακολουθήσω την καρδιά μου, επικοινώνησα με το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Με την καθοδήγηση και τη στήριξη των καθηγητών μου, καθώς και με τις αμέτρητες ώρες διαβάσματος, ο στόχος μου δεν φάνταζε πλέον άπιαστος. Αν και ο φόβος της αποτυχίας δεν έφυγε ποτέ, το να τα παρατήσω δεν ήταν μέσα στις επιλογές μου. Ορισμένοι από τους σημαντικότερους παράγοντες που πιστεύω συνέβαλαν στην επιτυχία μου ήταν: οι αμέτρητες  επαναλήψεις, η συνεχής εξάσκηση μέσω των διαγωνισμάτων που επιμελήθηκαν με προσοχή οι καθηγητές, η αποκλειστική προσήλωση στον στόχο μου και στις υποδείξεις των καθηγητών και η συνεχής προσπάθεια να γίνομαι καλύτερη και να μαθαίνω από τα λάθη μου. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου τους καθηγητές του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για όσα έμαθα από αυτούς και για τη δύναμη που μου έδωσαν τις φορές που αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους μελλοντικούς υποψηφίους.

Λέντια Λυδία Μπούνα - Επιτυχούσα (2η θέση | 59,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική 19,5 - Ιατρική Βιολογία 20 - Στατιστική 20)

Όλα ξεκινάνε όταν θέτεις τον στόχο. Έπειτα το μόνο που μένει είναι να ρυθμίσεις την προσπάθεια που είσαι διατεθειμένος να καταβάλεις. Όσο σπουδαιότερος ο στόχος τόσο περισσότερη προσπάθεια απαιτείται συνήθως. Η εισαγωγή στην Iατρική Σχολή δεν είναι κάτι που επιτυγχάνεται από τη μια μέρα στη άλλη. Πόσοι όμως είναι διατεθειμένοι να καταβάλουν τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια; Πάντα υπάρχει θεωρητικά η δυνατότητα να προσπαθήσεις λίγο ακόμα, υπάρχει όμως ένα όριο - διαφορετικό πάντα για τον καθένα - πέρα από το οποίο δε γίνεσαι ούτε καλύτερος ούτε πιο έτοιμος, αλλά μάλλον περισσότερο ανασφαλής, οπότε δε χρειάζονται υπερβολές. Χρειάστηκαν 8 μήνες πολύ έντονης δουλειάς για να φτάσω σε αυτό το σημείο. Κοιμόμουν λιγότερο από 6 ώρες την ημέρα το τελευταίο εξάμηνο και περίπου 4 ώρες τον τελευταίο μήνα. Ήταν απαραίτητο; Για μένα ναι, για να μπορέσω να αφιερώσω κάποιο χρόνο για τον εαυτό μου και να γυμνάζομαι καθημερινά. Ήταν δύσκολο; Ναι - Κουραστικό; Σίγουρα. Υπήρχανε μέρες που δεν ήθελα να διαβάσω καθόλου; Εννοείται. Κανένα εμπόδιο όμως δεν ήταν πιο ισχυρό από τη θέληση μου να μπω στην Ιατρική. Τον καιρό που θα ξεκινούσα το Φροντιστήριο είχα διαβάσει κάτι που με βοηθούσε πάντα μέχρι το τέλος να μένω προσηλωμένος στο στόχο μου: 

 

Dreams without goals are just dreams and, ultimately, they fuel disappointment. On the way to achieving your goals you must apply discipline, but more importantly consistency, because without commitment you'll never start, but without consistency you'll never finish. Fall down seven times and get up eight. See you at work.

 Denzel Washington 

 

Σε προκαλώ να βγεις από το comfort zone σου και να παλέψεις με όλη σου την ψυχή για να πετύχεις τους στόχους σου είτε αφορούν την Ιατρική είτε όχι. Αν σκέφτεσαι να δώσεις κατατακτήριες πίστεψε στο Φροντιστήριο, διότι θα είναι ένας πολύ σημαντικός αρωγός που θα κάνει σίγουρα τη διαφορά με όλους τους καθηγητές να στέκονται στο πλάι σου μέχρι το τέλος, μα, πάνω από όλα, πίστεψε στον εαυτό σου φίλε/φίλη και να θυμάσαι ότι είσαι μία απόφαση μακριά από το να κυνηγήσεις το όνειρο σου. Μπορείς να συνεχίσεις να κοιμάσαι και να βλέπεις το όνειρο στον ύπνο σου ή να σηκωθείς και να το κυνηγήσεις. Αν βοήθησα έστω και έναν από εσάς να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, τότε αυτό το μήνυμα εκπλήρωσε το στόχο του.

Πρόδρομος Ακανθόπουλος - Επιτυχών (3η θέση - 58/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική 19 - Ιατρική Βιολογία 19 - Στατιστική 20)

 

 

Προερχόμενη από θεωρητική κατεύθυνση, είχα άγνοια σχετικά με τα μαθήματα που εξετάζονται στις κατατακτήριες Ιατρικής ΑΠΘ. Τα κενά ήταν πολλά και έτσι έχοντας αποφασίσει να απευθυνθώ σε φροντιστήριο για την προετοιμασία, επέλεξα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ που μου σύστησε φοιτητής Ιατρικής που είχε επίσης επιτύχει στις κατατακτήριες.

Ξεκίνησα Φεβρουάριο, χωρίς να περιμένω πως τον επόμενο κιόλας Φεβρουάριο θα έκανα την εγγραφή μου στο τμήμα Ιατρικής! Με την πρώτη! Θυμάμαι την επιμονή των καθηγητών μου, να μην ντρέπομαι να κάνω ερωτήσεις. «Θα τα πάρουμε όλα από την αρχή»  «δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις». Ατέλειωτες οι απορίες και ατέλειωτες οι εξηγήσεις. Ένιωθα εξαρχής ότι βρισκόμουν σε χέρια που γνώριζαν τη «συνταγή της επιτυχίας»: ένα οργανωμένο πρόγραμμα προετοιμασίας που λειτουργεί. Μόνη μου έννοια να ακολουθήσω το πρόγραμμα, τα deadlines, τις ασκήσεις και τα διαγωνίσματα μέχρι τέλους.

 

Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετώπισα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ήταν ότι λόγω άγχους, είχα την ανάγκη να είναι όλα τέλεια. Κάθε φορά που εξέφραζα τις ανησυχίες μου ή φοβόμουν πως δεν ήμουν αρκετά καλή, οι καθηγητές μου έδειχναν να πιστεύουν σε εμένα περισσότερο από μένα: «έχουμε δρόμο ακόμη, αλλά με κάνεις περήφανο» «η επιτυχία είναι μπροστά σου, αρκεί να συνεχίσεις» «εγώ είμαι σίγουρη για εσένα». Και επέμεναν μέχρι να το πιστέψω και τελικά να τα καταφέρω.

Ανεξάρτητα από τις προσωπικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν και οι ίδιοι αλλά και του γεγονότος της αλλαγής του συγγράμματος της Φυσικής τον Μάιο, οι καθηγητές μου, παρέμειναν ακέραιοι στο επίπεδο εκπαίδευσης που μου παρείχαν από την πρώτη στιγμή. Ένιωθα πως ο στόχος μου ήταν στόχος τους, και πως τον αγώνα τον κάνουμε μαζί μέχρι τη τελευταία στιγμή (κυριολεκτικά!).

 

Την ώρα της εξέτασης δικαιώθηκαν όλες οι ώρες διαβάσματος και το κάθε διαγώνισμα για το οποίο αγχώθηκα. Άξιζε κάθε λεπτό, αφού πλέον είμαι φοιτήτρια Ιατρικής.  Το όνειρό μου είναι πραγματικότητα, και η ζωή μου άλλαξε για πάντα! 

 “If you don’t sacrifice for what you want, what you want becomes the sacrifice”

“Nothing worth having comes easy”

 

Νιώθω χαρά, περηφάνια και ευγνωμοσύνη. Δεν ήξερα πως να διαβάζω τόσο, δεν ήξερα από που να αρχίσω...Αν το θέλεις πολύ, δουλέψεις για αυτό, και απευθυνθείς σε ανθρώπους που θα διαχειριστούν τον χρόνο σου με σοβαρότητα και θα σε οργανώσουν όπως όλοι εκεί στην ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ… η επιτυχία είναι μπροστά σου!! Ήταν ακατόρθωτο και μου το κάνατε εφικτό. Ήταν δύσκολο, αλλά μου το κάνατε όσο πιο απλό γινότανε. Σας ευχαριστώ.

Ειρήνη Αλεξίου - Επιτυχούσα (Ισοβαθμία 7η θέση - 55,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική  16 - Ιατρική Βιολογία 19,5 - Στατιστική 20).

Όλα ξεκίνησαν από την μεγάλη απόφαση να συμμετάσχω στις εξετάσεις κατατακτήριες εξετάσεις του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Καθένας είναι προϊδεασμένος για το δύσκολο αγώνα που πρόκειται να αντιμετωπίσει. Για αυτό το λόγο δεν έπρεπε να αφήσω τον αγώνα μου στη τύχη και έτσι επέλεξα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Η μεθοδικότητα και η πολύχρονη εμπειρία του ήταν ο οδηγός μου προς την επιτυχία που αναζητούν όλοι οι υποψήφιοι. Δεν με κέρδισαν οι φήμες... αλλά οι πράξεις!

Παναγιώτης Γκέρτσιος - Επιτυχών (Ισοβαθμία 8η θέση - 55,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική 18 - Ιατρική Βιολογία 19 - Στατιστική 18,5).

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ καθοδηγεί και στοχεύει σε κάθε υποψήφιο ξεχωριστά με βάση τις ανάγκες του. Οι καθηγητές μας μάς έδειξαν εμπιστοσύνη και στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της σκληρής και συνεχούς προετοιμασίας, με στόχο πάντα την επιτυχία! Σας ευχαριστώ που διευκολύνατε και ομορφύνατε το ταξίδι μου προς την Ιατρική.

 

“When you walk through a storm

Hold your head up high

And don't be afraid of the dark

At the end of a storm

There's a golden sky”

-Oscar Hammerstein II-

 

Χρήστος Βεντούρης - Επιτυχών (Ισοβαθμία 10η θέση |  55,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική 16,5  - Ιατρική Βιολογία 18,5  - Στατιστική 20)

Την απόφαση να δώσω κατατακτήριες αμέσως μόλις τελειώσω την σχολή μου την είχα πάρει πολύ καιρό πριν και έτσι είχα σχεδιάσει το πρόγραμμα μου ώστε να δώσω τις εξετάσεις τον Δεκέμβρη του 2023. Δεν είχα αποφασίσει ακόμη αν θα διάβαζα μονός μου ή θα πήγαινα σε φροντιστήριο. Αυτή μου η απόφαση την πήρα πάρα πολύ αργότερα, τον Μάϊο του 2023 όταν έμαθα για το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, μάλιστα πρόλαβα ίσα ίσα να μπω στο τελευταίο τμήμα του Ιουνίου. Η πρώτη μου επαφή με το Φροντιστήριο δεν μπορώ να πω πως ήταν καθησυχαστική καθώς η συνάντηση με την κα Στέλλα η αλήθεια είναι πως με άγχωσε αφού ξεκίνησε να με πληροφορεί για τη διδακτική διαδικασία και τις εξετάσεις. Ο μοναδικός τρόπος της κυρίας Στέλλας με έκανε αρχικά να την "φοβηθώ". Παρόλα αυτά η στάση της και η συζήτησή μας, μου ενέπνευσε μία σιγουριά και εν τέλει αποφάσισα να ξεκινήσω την προετοιμασία μου με το Φροντιστήριο. Γνώριζα πως δεν θα ήταν κάτι εύκολο και ο χρόνος ήταν πολύ αφιερωμένος στα μαθήματα, το διάβασμα και την πρακτική. Το είχα πάρει όμως απόφαση και έπρεπε να τα καταφέρω. Είμαι άνθρωπος που δουλεύει καλύτερα υπό πίεση δεν άφησα στον εαυτό μου περιθώριο αποτυχίας. Η στάση του Φροντιστηρίου ενώ περίμενα να ήταν κατά κύριο λόγο απρόσωπη ήταν οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό. Οι καθηγητές στάθηκαν στο πλευρό μου σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας μου, βοηθώντας με με κάθε απορία μου και προβληματισμό μου. Η κυρία Στέλλα, ο κύριος Μιχάλης και η κυρία Ελένη πραγματικά ήταν τέλειοι ως καθηγητές και πάνω από όλα ήταν άνθρωποι και καταλάβαιναν πότε προέκυπτε κάποιο πρόβλημα και με βοηθούσαν με αυτό. Ακόμα και όταν οριακά προς το τέλος του Αυγούστου το έχασα με τον όγκο της ύλης, οι καθηγητές πίστεψαν σε εμένα και αυτό μου έδωσε κουράγιο να συνεχίσω. Η οργάνωση του Φροντιστηρίου είναι άψογη. Μπορεί τα αμέτρητα διαγωνίσματα που έπρεπε να γράψω να έκαναν το χέρι μου να πονέσει αλλά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ επιτυχία χωρίς αυτά. Δεν γνωρίζω αν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς την βοήθεια του Φροντιστηρίου, η φύση των εξετάσεων και ο μεγάλος ανταγωνισμός καλεί για μία καλή οργανωμένη προσπάθεια από την μεριά των εξεταζόμενων. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ με βοήθησε στο να οργανώσω το διάβασμά μου και να προετοιμαστώ σωστά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καθηγητές που με βοήθησαν να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και σε όποιον έχει πάρει την απόφαση να δώσει κατατακτήριες καλή επιτυχία και να γνωρίζεις πως άμα πιστέψεις στον εαυτό σου μπορείς να τα καταφέρεις!

Αντώνης Μωραΐτης - Επιτυχών (11η θέση - Ισοβαθμία 55/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική 16 - Ιατρική Βιολογία 19 - Στατιστική 20).

Οι κορυφές βρίσκονται ψηλά και απαιτείται προσπάθεια για να τις κατακτήσεις. Ο δρόμος είναι ανηφορικός, δύσκολος και γεμάτος προκλήσεις. Πρέπει να καταρρίπτεις άφοβα και με πείσμα όσα ανυψώνονται μπροστά σου. Να μην εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Αν εγκαταλείψεις δεν θα ανακαλύψεις ποτέ αν άξιζε! Αυτό βίωσα . . . αυτό έμαθα! Έμαθα ότι η επιτυχία είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, πίστης και αφοσίωσης. Με καθηγητές καταρτισμένους, επαγγελματίες, με εμπειρία, γνώση, μεταδοτικότητα, υπομονή, κατανόηση, δουλεύοντας άρτια με οργάνωση, μεθοδικότητα και οριοθέτηση. Στέλλα  -  Μιχάλης  -  Ελένη . . . οι καθηγητές μου. Οι άνθρωποι που χαράξατε αποτύπωμα στην καρδιά μου. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ! Να συνεχίσετε με την ίδια δύναμη το σπουδαίο έργο σας . . . γιατί έχετε ακόμη να δώσετε πολλά!!

Ανθή Χαδαλή - Επιτυχούσα (12η θέση - Ισοβαθμία 55/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική 17 - Ιατρική Βιολογία 19 - Στατιστική 19).

Ήταν μια δύσκολη και απαιτητική χρονιά καθώς περιελάμβανε έναν συγκερασμό πολυπροισματικων δραστηριοτήτων, μία εξ αυτών και οι κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα Ιατρικής της Θεσσαλονίκης. Ένας αγώνας Μαραθωνίου, αλλά με ρυθμούς για 100ρι μέσα από τον οποίο έμαθα πολλά για τον εαυτό μου, για τα όρια μου, τις δυνατότητες μου αλλά και το πιο σημαντικό για τη θέληση μου. Αυτό που θα ήθελα εγώ να επισημάνω είναι ότι έγινε έναν όνειρο πραγματικότητα με την είσοδο μου στη σχολή και ένα μεγάλο μέρος του το οφείλω στους ανθρώπους του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, οι οποίοι στάθηκαν αρωγοί στο να υλοποιηθεί αυτό το όνειρο και να επιτευχθεί ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της ζωής μου. Εν κατακλείδι, στο τέλος της ημέρας αυτό που μένει είναι ότι η θέληση ενός ανθρώπου να πετύχει το στόχο του είναι ισχυρότερη ακόμη και της βαρύτητας, καθώς δυσκολίες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, αλλά η επιμονή και η υπομονή είναι δύο αρετές οι οποίες διαδραματίζουν καθοριστικό παράγοντα στην επίτευξη οποιοδήποτε στόχου!

Κυριάκος Αμανατίδης - Επιτυχών (13η θέση - 54,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

(Ιατρική Φυσική 16,5 - Ιατρική Βιολογία 18 - Στατιστική 20).

Η απόφαση μου να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις ήταν πολύ ξαφνική, μετά από ένα μεταπτυχιακό, από την άρνηση για την απόλυτη σιγουριά. Την πρώτη χρόνια ξεκίνησα δειλά, δεν αναζήτησα επαρκή βοήθεια. Ωστόσο, ήμουν αποφασισμένη να ξαναδώσω. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν ένα στήριγμα για μένα, εμψυχώνοντας και οδηγώντας με προς τη σωστή κατεύθυνση. Φυσικά, για μένα το συναίσθημα των εξετάσεων ήταν τελείως διαφορετικό. Η δεύτερη ήταν μια δύσκολη χρονιά, με εναλλαγές αισιοδοξίας, απογοήτευσης, εξουθενωτικού άγχους και πανικού. Άφησα στην άκρη πολλά πράγματα και προσπάθησα να αφοσιωθώ στο διάβασμα. Κατάλαβα όμως τι θέλω πραγματικά και όσο κι αν κουράστηκα, έκανα κάτι που με γέμιζε, μου άρεσε. Η συμβουλή μου για όσους το σκέφτεστε, είναι να φανταστείτε τον εαυτό σας στην κατάσταση αυτή και αν σιγουρευτείτε ότι είναι η καλύτερη επιλογή για σας, να κάνετε αυτό το βήμα χωρίς να σας απογοητεύει η αποτυχία. Θεωρώ αναγκαία την προετοιμασία με τους κατάλληλους ανθρώπους, καθώς δείχνουν στον υποψήφιο τον τρόπο διαβάσματος, λύνουν τις απορίες ώστε έτσι να εξοικονομείται πολύτιμος χρόνος, κρατούν τον υποψήφιο σε εγρήγορση μέσω των συνεχών διαγωνισμάτων και των συναντήσεων με αποτέλεσμα να δουλεύει υπό πίεση, σε πραγματικές συνθήκες. Τίποτα δεν γίνεται όμως χωρίς προσωπική προσπάθεια. Φτιάξτε το πρόγραμμα που λειτουργεί για εσάς, εμπιστευθείτε την εμπειρία των καθηγητών που συναισθάνονται το άγχος σας και να ξέρετε ότι ο επιμένων νικά! Ευχαριστώ από καρδιάς το Φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ γιατί ήταν μια δεύτερη οικογένεια για μένα όλο αυτό το διάστημα και με βοήθησε να υλοποιήσω μια από τις σημαντικότερες αποφάσεις της ζωής μου.

Ιωάννα Λάγου - Επιτυχούσα (15η θέση | /60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2023.

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ αποτέλεσε πραγματικά έναν φάρο υποστήριξης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου προς την επίτευξη του ονείρου μου να γίνω φοιτητής Ιατρικής. Η υψηλή κατάρτιση των καθηγητών, η άρτια οργάνωση του φροντιστηρίου και ο έγκαιρος καθορισμός προγράμματος μαθημάτων και διαγωνισμάτων, πριν ακόμα ξεκινήσει η προετοιμασία, ελάττωσαν σε μεγάλο βαθμό το άγχος μου και με έκαναν να αισθάνομαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Η εξατομικευμένη προσοχή στον κάθε σπουδαστή και η αφοσίωση των καθηγητών στο να διασφαλίσουν ότι έχει γίνει πλήρης και πραγματική κατανόηση της ύλης κάνουν την επιτυχία εγγυημένη. Σας ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοήθεια και στήριξη που μου προσφέρατε.

Αχιλλέας Καραλής - Επιτυχών (1η θέση | ισοβαθμία 59/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Σας ευχαριστώ που μετατρέψατε στο μυαλό μου το “Impossible” σε “I’m possible”. Ευχαριστώ που πιστέψατε σε μένα όταν εγώ δεν πίστευα καθόλου στον εαυτό μου και να μου δείχνετε τον δρόμο προς την επιτυχία. Τα φυλλάδια κατανόησης, τα ατελείωτα διαγωνίσματα και οι ώρες διαβάσματος, οι αναμφισβήτητα πιεστικές προθεσμίες, τα επαναληπτικά μαθήματα, οι εξατομικευμένες συμβουλές και διορθώσεις στα ατομικά ραντεβού ήταν αυτά που χάραξαν την πορεία, καθώς και τα ενθαρρυντικά σας λόγια καθ' όλη τη διάρκεια των 6 μηνών ήταν αυτά που μου έδωσαν τη δύναμη να συνεχίζω την προσπάθεια. Θεωρώ πως οι καθηγητές του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ έχουν εμπειρία όχι μόνο στη διδασκαλία και στην υπόδειξη του ιδιαίτερου τρόπου διαβάσματος για τις κατατακτήριες, αλλά και στην ψυχολογική στήριξη του αγωνιζόμενου υποψήφιου τόσο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, όσο και κατά την περίοδο των εξετάσεων. Αφιερωμένα στους μελλοντικούς υποψήφιους:

“Η μόνη αποτυχία που πρέπει να φοβάται κανείς είναι να μην επιμένει στον στόχο που θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος.”  - George Eliot

 

“Να είσαι προσηλωμένος στους στόχους σου. Κανένας δεν μπορεί να βρεθεί τυχαία στο Έβερεστ περιπλανώμενος άσκοπα.” - Zig Ziglar

Θεοδώρα Τρύφων - Επιτυχούσα (3η θέση - 58,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Το πρόγραμμα του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή είναι άρτιο: Η παρουσίαση της ύλης είναι ενδελεχής και οι γραπτές εξετάσεις υποστηρίζονται με συνεχείς επαναλήψεις και διαγωνίσματα. Οι διδάσκοντες καλύπτουν με επαγγελματισμό και ευαισθησία τις ιδιαίτερες ανάγκες των διαγωνιζομένων, προσφέροντας την κατάλληλη καθοδήγηση για τις κατατακτήριες. Η ακριβής εφαρμογή του προγράμματος του φροντιστηρίου οδηγεί σε σίγουρη επιτυχία. Σ' ευχαριστώ ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ!
 

Ευαγγελία Θυμιατή - Επιτυχούσα (3η θέση | ισοβαθμία 58,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Είμαι ευγνώμων για όσα αποκόμισα από το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Η απόλυτη αφοσίωση των καθηγητών στο έργο τους και η μεθοδευμένη καθοδήγηση που μας παρείχαν, συνετέλεσαν στην πλήρωση του στόχου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας στάθηκαν αρωγοί, καταβάλλοντας προσπάθεια αδιάπτωτης έντασης, προκειμένου να καταστούμε επαρκείς σε γνωστικό και ψυχολογικό επίπεδο.

Παναγιώτης Καπατζέρης - Επιτυχών (5η θέση - 57,6/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Πέρα από τη σκληρή προσπάθεια, η επιτυχία στις κατατακτήριες εξετάσεις απαιτεί σωστή οργάνωση, καθοδήγηση, και καθηγητές με μεταδοτικότητα που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ σίγουρα διαθέτει αυτά τα τρία χαρακτηριστικά, που έκαναν την πορεία μου προς το στόχο ευκολότερη. Ευχαριστώ θερμά όλα τα μέλη του φροντιστηρίου για την καλή τους διάθεση και τον επαγγελματισμό τους!

Αικατερίνη Παρτάλη - Επιτυχούσα (7η θέση - 57,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Το πρώτο και πιο δύσκολο βήμα είναι πάντα αυτό της απόφασης. Πριν από 14 μήνες περίπου βρισκόμουν αντιμέτωπος με μια τέτοια δύσκολη απόφαση. Γνώριζα πως αν ήθελα να έχω πιθανότητες να εισαχθώ στην ιατρική σχολή θα έπρεπε να καταβάλω τα πάντα σε αυτή μου την προσπάθεια. Μετά από σκέψη είπα "αν θέλω να πετύχω, θα χρειαστώ βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει στην εντέλεια τα αντικείμενα των κατατακτηρίων εξετάσεων". Έτσι και έγινε. Απευθύνθηκα στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ όπου και έκλεισα ένα πρώτο ραντεβού με τη Στέλλα, την υπεύθυνη του προγράμματος. Πολλά ειπώθηκαν σε εκείνη την κουβέντα αλλά αν κάτι χαράχτηκε στη μνήμη μου είναι το εξής: "αν αποφασίσεις να δώσεις κατατακτήριες, θα πρέπει να προσπαθήσεις να είσαι ο καλύτερος". Αν και πολλοί εκλαμβάνουν τέτοιου είδους δηλώσεις ως υπερβολικές ή σκληρές, στα δικά μου αυτιά ήχησαν σαν μελωδία. Αυτό ήταν, η απόφαση είχε πλέον παρθεί ή όπως είπα " The game is on". Σε όλη την διαδικασία οι καθηγητές ήταν στο πλάι μου να με βοηθούν και να με υποστηρίζουν. Μολονότι δεν κατάφερα να λάβω την πρώτη θέση, η επιθυμία μου να είμαι ο καλύτερος θα συνεχιστεί εντός της Ιατρικής σχολής και αυτό χάρη στην καθοδήγηση των καθηγητών μου. Τους ευχαριστώ από καρδιάς και τους υπόσχομαι ότι τα καλύτερα έρχονται!

Νικόλαος Μπούζμπας - Επιτυχών (11η  θέση - 56,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Για τις κατατακτήριες εξετάσεις πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος ψυχολογικά. για κάθε ψυχολογική κατάσταση. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να δώσεις το 100% του εαυτού σου. Σπουδάζοντας πληροφορική, προς το τέλος των σπουδών, κατέληξα οτι το μόνο που ήθελα για να είμαι ευτυχισμένος είναι να ακολουθήσω την Ιατρική. Το φροντιστήριο οργάνωνε την ύλη - η οποία είναι χαώδης - και έτσι ήταν πιο εύκολο να προσεγγιστεί. Στην φυσική αναλύαμε το κάθε κομμάτι ξεχωριστά και έπειτα το βλέπαμε και ως κομμάτι του συνόλου πιο ολοκληρωμένα: και οι 2 προσεγγίσεις βοηθούσαν στην βαθιά κατανόηση του πως λειτουργούν τα πράγματα, πράγμα που για εμένα ήταν απαραίτητο ώστε να μπορέσω να αποστηθίσω και να αποδώσω αυτό που θα μου ζητούνταν. Στη βιολογία, όπου το βιβλίο είναι 950 σελίδες, κρατούσαμε από κάθε σημείο τα σημαντικά στοιχεία και τα βάζαμε σε μια σειρά στο μυαλό μας πως να τα διατυπώσουμε με απλά ξεκάθαρα λόγια, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για να μην χαθούμε στον όγκο των πληροφοριών και χάσουμε την ουσία. Εκτός από το κομμάτι αυτό όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω πραγματικά τους καθηγητές για την ψυχολογική υποστήριξη που παρείχαν σε εμένα προσωπικά. Η Στέλλα μπορούσε να καταλαβαίνει τις φορές που δεν ήμουν καλά και με τον δυναμισμό και τα ρεαλιστικά της σχόλια μου έδινε δύναμη να συνεχίσω την προσπάθεια. Επίσης πολλές συμβουλές της για το διάβασμα και για το πως να βλέπουμε τα πράγματα όχι μόνο με βοήθησαν να επιβιώσω το διάβασμα των κατατακτηρίων, αλλά με συντροφεύουν και στην ακαδημαϊκή πορεία τώρα. Ο Μιχάλης στα τελευταία meetings μας είχε μετατραπεί στον ψυχολόγο μου: του έλεγα πως έβλεπα τα πράγματα για τις εξετάσεις και μέσω της συζήτησης και της εμπειρίας του με βοηθούσε να βλέπω ότι υπάρχουν κάποιοι που με καταλαβαίνουν και οτι δεν είμαι ο μόνος που περνάω από αυτήν την κατάσταση. Την Ελένη τέλος θέλω να την ευχαριστήσω για τον χρόνο και την διάθεση που πρόσφερε: όταν εγώ παρουσίαζα ανασφάλειες σε θέματα βιολογίας καθόμασταν ξανά και ξανά και τα συζητούσαμε, τα αναλύαμε, μου έδειχνε πιο ωραίους τρόπους να εκφράζω απαντήσεις. Χωρίς την ψυχική δύναμη που μου πρόσφεραν οι άνθρωποι αυτοί, δεν ξέρω άμα θα τα είχα καταφέρει. Συμπερασματικά λοιπόν, εαν είσαι άτομο σαν εμένα που δεν προέρχεται από τομέα υγείας, και σκέφτεσαι αν πρέπει να το κάνεις, θα πρέπει να σκεφτείς σοβαρά. Εαν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου μακριά από την ιατρική και εαν έχεις την στήριξη των ανθρώπων σου, τόλμησέ το! Στην χειρότερη περίπτωση θα μπορείς να πεις οτι το πάλεψες. Εαν αποφασίσεις να δώσεις τον αγώνα τότε σίγουρα θα σου έλεγα να χρησιμοποιήσεις τις υπηρεσίες του φροντιστηρίου. Οι καθηγητές ζουνε και αυτοί μαζί με εμάς την εμπειρία των κατατακτηρίων και ξέρουν και πως να προσεγγίζουν  την ύλη, και πως να εξηγούν σημεία της που θα σε δυσκολέψουν, και τι συμβουλές να σου δώσουν. Το φροντιστήριο έχει να σε προσφέρει κατευθυντηριες για το πως να οργανώσεις την ύλη και το διάβασμά σου οπότε εσύ μπορείς να συγκεντρώσεις τις δυνάμεις σου μόνο για την μελέτη και κατανόηση της ύλης, χωρίς όμως να σε περιορίζει ταυτόχρονα. Το feedback των καθηγητών απ' τα διαγωνίσματα είναι πολύτιμο και εξαιρετικό και σε βοηθάει πως να χτίζεις άριστα απαντήσεις. Εγώ γνωρίζω ότι χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου, δεν θα τα κατάφερνα. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ την επιτυχία που είχα χωρίς την βοήθεια του φροντιστηρίου.

Απόστολος Μοσχόπουλος - Επιτυχών (13η θέση, 54,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία μου στις κατατακτήριες εξετάσεις της Ιατρικής ΑΠΘ. Το πρόγραμμα είναι άρτια οργανωμένο και αν κάποιος το ακολουθήσει είναι σίγουρο πως θα πετύχει. Οι καθηγητές είναι καταρτισμένοι και βοηθούν τον σπουδαστή να εντοπίσει τις αδυναμίες του, παρέχοντάς του στήριξη τόσο σε γνωστικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Η συνεχής εξέταση κάθε μαθήματος με ασκήσεις και διαγωνίσματα με βοήθησαν να εντοπίσω τις αδυναμίες μου και συνετέλεσαν στην επίτευξη του στόχου μου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους καθηγητές μου που στάθηκαν δίπλα μου καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και βοήθησαν να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Αριάδνη Καλλιπολίτου - Επιτυχούσα (14η  θέση - 54/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Μη έχοντας την παραμικρή ιδέα γύρω από την προετοιμασία για τις κατατακτήριες εξετάσεις και προερχόμενος από έναν εντελώς διαφορετικό ακαδημαϊκό κλάδο, επιδίωξα την επικοινωνία με το φροντιστήριο βασιζόμενος αποκλειστικά σε διαδικτυακή αναζήτηση. Έναν χρόνο μετά μπορώ να πω με βεβαιότητα πως το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ανήκει στις περιπτώσεις επιχειρήσεων που όσα παρουσιάζονται διαφημιστικά, αληθεύουν όντως, και με το παραπάνω. Το πρόγραμμα προετοιμασίας είναι εκλεπτυσμένο, το υλικό που παρέχεται άκρως διευκολυντικό, οι διδάσκοντες πλήρως καταρτισμένοι, μεταδοτικοί και προσιτοί, ενώ το πιο σημαντικό για μένα ήταν: η βαθύτερη κατανόηση της θέσης του υποψηφίου και η συνεχής υποστήριξή του μέχρι και λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις. Ευχαριστώ από καρδιάς τους διδάσκοντες, το προσωπικό της γραμματείας που ήταν πάντα τόσο εξυπηρετικό και εύχομαι καλή τύχη στους μελλοντικούς υποψήφιους.

Στέφανος Παπαστεφάνου - Επιτυχών (15η θέση | 53/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Έχουν περάσει 43 μέρες από τις εξετάσεις. Η ανανέωση στο κινητό μου έχει πάρει φωτιά περιμένοντας τα αποτελέσματα. Το άγχος με έχει κυριέψει και ο φόβος της περσινής ατυχίας (1 μονάδα μακρυά από την Ιατρική) βασανίζει το μυαλό μου. Πρώτη στη λίστα επιτυχόντων!Αλφαβητική σειρά ή μήπως πέρασα πρώτη; Τα λόγια της κα Στέλλας περιτριγυρίζουν το μυαλό μου «Μην στεναχωριέσαι Ευδοκία, φέτος θα περάσεις πρώτη» και έτσι έγινε! Ευχαριστώ πολυ το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ που με βοήθησε να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα και ιδιαίτερα τους καθηγητές μου που πίστεψαν σε εμένα από την πρώτη στιγμή.  Με υπομονή, επιμονή, στοχευμένο διάβασμα και την καθοδήγηση από το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ η επιτυχία είναι σίγουρη.

Ευδοκία Στασινού - Επιτυχούσα (1η θέση | ισοβαθμία 59,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

(Ιατρική Φυσική 19,5 - Ιατρική Βιολογία 20 - Στατιστική 20).

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ πήρε τον άπιαστο πόθο και τον έκανε πραγματικότητα. Μετά από μια ιδιαίτερα ψυχοφθόρα πορεία ετών και αποτυχημένες προσπάθειες οι οποίες δεν έδειχναν να οδηγούν πουθενά, χρόνια βυθισμένα στο άγχος και την αβεβαιότητα, με χαώδες διάβασμα χωρίς αντικειμενικά κριτήρια βελτίωσης και αναξιόπιστους καθηγητές, αποκαρδιωμένος, βρήκα τη Στέλλα. Η Στέλλα μαζί με τους άλλους καθηγητές του προγράμματος με καθοδήγησαν μέσω του λεπτομερούς και προσεγμένου προγράμματος διδασκαλίας, στην επίτευξη ενός στόχου που παλιότερα φαινόταν κυριολεκτικά ανέφικτος. Με το πρόγραμμα αυτό κατάλαβα τι ξέρω καλά και τι πρέπει να ξαναδώ. Είδα αντικειμενική βελτίωση. Και όχι μόνο αυτό. Στο επίπεδο των εξετάσεων αυτών υπάρχει και το τέταρτο μάθημα που πολλοί αγνοούν. Η ψυχολογία του εξεταζόμενου. Εγώ μπορώ να πω ότι η ομάδα των καθηγητών με κράτησε σε εγρήγορση ώστε να ξαναπροσπαθήσω παρόλες τις προηγούμενες αποτυχίες μου. Έτσι ξαναπροσπάθησα. Και τελικά πέτυχα. Το φροντιστήριο αυτό δικαιολογημένα βγάζει επιτυχόντες.

 

Γεώργιος Θεοδωρίδης - Επιτυχών (2η θέση | ισοβαθμία 59/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

(Ιατρική Φυσική 19,5 - Ιατρική Βιολογία 19,50 - Στατιστική 20).

Με την κατάλληλη καθοδήγηση και στήριξη μπορείς να καταφέρεις περισσότερα από ό,τι φαντάζεσαι! Ευχαριστώ πάρα πολύ τους καθηγητές μου που ήταν δίπλα μου καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και μου προσέφεραν τα απαραίτητα εφόδια έτσι ώστε τελικά να πετύχω το στόχο μου και με το παραπάνω!

Θεοδώρα Χατζημιχαηλίδου - Επιτυχούσα (1η θέση | ισοβαθμία - 59,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

(Ιατρική Φυσική 20 - Ιατρική Βιολογία 19,5 - Ιατρική Στατιστική 20)

Με υπομονή και επιμονή ο στόχος έγινε εν τέλει πραγματικότητα. Ευχαριστώ θερμά όλους τους καθηγητές μου του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την υποστήριξη και τη βοήθειά τους καθ' όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας!

Γιώργος Εμπριγκίδης - Επιτυχών (3η θέση | ισοβαθμία 58,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ είναι δικαιολογημένα το πιο γνωστό φροντιστήριο για εισαγωγή στην Ιατρική μέσω κατατακτηρίων εξετάσεων. Το πρόγραμμα σπουδών είναι έτσι δομημένο ώστε αν το ακολουθήσει κάποιος πιστά να έχει μεγάλη πιθανότητα να πετύχει στις εξετάσεις, κάτι που φαίνεται και από τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας κάθε χρόνο. Τα μαθήματα γίνονται σε ευχάριστο κλίμα και οι καθηγητές έχοντας υψηλή κατάρτιση και εμπειρία, εντοπίζουν τις αδυναμίες κάθε σπουδαστή και τον βοηθούν να τις ξεπεράσει. Ωστόσο, μέσα από την προσωπική μου εμπειρία θα έλεγα ότι προτού λάβει κανείς την μεγάλη απόφαση θα πρέπει να αναλογιστεί ότι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, τα μαθήματα πολύ απαιτητικά και ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και πολλές θυσίες για να δει αποτέλεσμα. Προηγούμενες γνώσεις ενδέχεται να βοηθήσουν αλλά δεν είναι απαραίτητες. Με συνέπεια, υπομονή και επιμονή, στο τέλος η ανταμοιβή μπορεί είναι μεγάλη και το όνειρο να γίνει πραγματικότητα.

Δημήτρης Θάνος - Επιτυχών (13η θέση - 56/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

(Ιατρική Φυσική 18 - Ιατρική Βιολογία 19 - Ιατρική Στατιστική 19)

Όταν αποφάσισα να δώσω κατατακτήριες για το τμήμα της ιατρικής ήξερα ότι η προετοιμασία θα ήταν δύσκολη και ο ανταγωνισμός μεγαλος κ έτσι στην αρχή έμοιαζε ένα άπιαστο όνειρο. Ωστόσο από την πρώτη επαφή με το φροντιστήριο Παράλλαξη και την ενημέρωση από την Στέλλα είδα πόσο άρτιο ήταν το πρόγραμμα της προετοιμασίας και ένιωσα να βρίσκομαι ήδη ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μου. Μέσα απο στοχευμένες ασκήσεις , επαναλήψεις και συνεχή διαγωνίσματα κατάφερα να περάσω με την πρώτη μου προσπάθεια!!! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στους καθηγητές μου με την καθοδηγηση τους και την ψυχολογική τους υποστήριξη κατάφερα να πραγματοποιήσω το όνειρο μου!!!

 

Σταυρούλα Παππά - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

O Albert Einstein είχε πει κάποτε πως «Αν θες να ζήσεις μία ευτυχισμένη ζωή, άρχισε να τη συνδέεις με στόχους». Η επιτυχία απαιτεί στόχους κι αυτό ακριβώς κάνει το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Θέτει τους στόχους και ωθεί τον σπουδαστή να τους πετύχει μεθοδικά και πειθαρχημένα. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο που αν κάποιος το ακολουθήσει πιστά είναι βέβαιο πως θα πετύχει. Οι καθηγητές είναι πάντα δίπλα στον σπουδαστή και εντοπίζοντας τις αδυναμίες του καθενός τον βοηθούν να τις ξεπεράσει. Κατάφεραν να με κάνουν να ξεπεράσω το τρομερό άγχος της περσινής ατυχίας και με όπλισαν με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να τα καταφέρω. Κι εφόσον τα κατάφερα εγώ, μπορεί να τα καταφέρει κι ο καθένας έχοντας υπομονή, επιμονή και σωστή καθοδήγηση από το φροντιστήριο! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συνεργασία και τη στήριξη κι εύχομαι μια ζωή γεμάτη από ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!»

Στελιος Πάτηνιος - Επιτυχών (14η θέση | ισοβαθμία - 55,5/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

(Ιατρική Φυσική 16,5 - Ιατρική Βιολογία 19 - Ιατρική Στατιστική 20)

Ξεκινώντας την προετοιμασία μου δεν είχα ολοκληρώσει τις προπτυχιακές μου σπουδές. Εν μέσω πανδημίας και δουλειάς κατάφερα να προετοιμαστώ κατάλληλα λαμβάνοντας τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές από το φροντιστήριο. Με τα κατάλληλα μέσα και τη βοήθεια των καθηγητών, κατάφερα να επιτύχω τον στόχο μου. Σε σένα που το διαβάζεις: Per aspera ad astra.

Αριστοτέλης Αναστασιάδης - Επιτυχών στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα θέλησης, σκληρής δουλειάς και σωστής καθοδήγησης. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους καθηγητές του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την εξαιρετική δουλειά και τον επαγγελματισμό που τους χαρακτηρίζει. Ήταν μια εμπειρία αξέχαστη που οδήγησε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν η καλύτερη επιλογή!!

 

Χρύσα Βλάχου - Επιτυχούσα (2η θέση - 58/60) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2020.

(Ιατρική Φυσική 20 - Ιατρική Βιολογία 19 - Ιατρική Στατιστική 19)

Η φετινή χρονιά ήταν ομολογουμένως ιδιαίτερη λόγω της πανδημίας και ως αποτέλεσμα είχε τη διαμόρφωση των μαθημάτων εξ αποστάσεως και την αναβολή των εξετάσεων για πολλούς μήνες. Παρόλο που οι συνθήκες ήταν πρωτόγνωρες, τα μαθήματα του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ δεν ήταν λιγότερο οργανωμένα ή ποιοτικά. Καθοριστικό ήταν το γεγονός ότι οι καθηγητές με έκαναν να αντιληφθώ την πραγματική διάσταση αυτών των εξετάσεων, καθώς και τις ώρες διαβάσματος που απαιτούνται για να επιτύχω σε αυτές τις ανταγωνιστικές εξετάσεις. Ατελείωτα email αποριών, διορθώσεων και διαγωνισμάτων ήταν αυτά που με έκαναν να πετύχω μια τόσο υψηλή βαθμολογία, που δεν πίστευα πως μπορώ να καταφέρω. Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που απαρτίζουν το φροντιστήριο και που με τον τρόπο τους συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα, γιατί τελικά τα όνειρα όντως γίνονται πραγματικότητα!

Ευαγγελία Τσιανάκα - Επιτυχούσα (3η θέση - 57/60 σε ισοβαθμία)στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2020.

(Ιατρική Φυσική 18,5 - Ιατρική Βιολογία 18,5 - Ιατρική Στατιστική 20)

Όταν πήρα τη μεγάλη απόφαση να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική για να πραγματοποιήσω το όνειρο που είχα από παιδί, γνώριζα πως ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Γι' αυτό και επέλεξα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την προετοιμασία μου. Η οργάνωση και ο επαγγελματισμός τους μου έκαναν εντύπωση από την πρώτη κιόλας συνάντηση με τη Στέλλα. Έτσι, χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκίνησα τα μαθήματα και ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα των διαγωνισμάτων και του διαβάσματος που πρότεινε το φροντιστήριο. Η Στέλλα,  μου είχε γνωστοποιήσει εξ αρχής πως το πρόγραμμα είναι πολύ απαιτητικό, όμως αποδίδει σε όποιον το ακολουθεί. Οι καθηγητές μου κέρδισαν αμέσως την εμπιστοσύνη μου και τους ευχαριστώ τόσο μα τόσο πολύ για όλα. Η χρονιά ήταν δύσκολη λόγω των συνθηκών, όμως εκείνοι ήταν πάντα εκεί για εμάς, όχι μόνο στα πλαίσια του μαθήματος και των αποριών, αλλά και για ψυχολογική υποστήριξη. Παρά το άγχος, την αγωνία για το πότε θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις, το ατελείωτο διάβασμα και τα διαγωνίσματα, όταν υπάρχει στόχος και οι κατάλληλοι άνθρωποι, η επιτυχία είναι βέβαιη. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, που με έκαναν να πιστέψω πως θα τα καταφέρω... και τα κατάφερα!

Μαρία Φαφούτη - Επιτυχούσα (3η θέση - 57/60 σε ισοβαθμία)στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2020.

(Ιατρική Φυσική 20 - Ιατρική Βιολογία 18,5 - Ιατρική Στατιστική 18)

Σαν χθες θυμάμαι την ημέρα που ο σύζυγός μου πέτυχε στις κατατακτήριες εξετάσεις της Ιατρικής ΑΠΘ. Η χαρά ήταν απερίγραπτη! Μετά από μέρες, σε μια απογευματινή βόλτα στην παραλιακή η συζήτηση έφτασε στο ότι θα μπορούσα κι εγώ να κάνω το πρώτο βήμα και να δοκιμαστώ. Ακούσαμε για το φροντιστήριο από άλλους επιτυχόντες εκείνης της χρονιάς και χωρίς δεύτερη σκέψη κλείσαμε το πρώτο ραντεβού για να κανονίσουμε την έναρξη των μαθημάτων. Λόγω της προηγούμενης σχολής η επαφή μου με τα εξεταζόμενα μαθήματα ήταν ανύπαρκτη, όμως με τη θέλησή μου και την παρότρυνση των καθηγητών ξεκίνησε ένα αρκετά δύσκολο ταξίδι, ώστε να μπορέσω να ανταποκριθώ αλλά και να ανταγωνιστώ άλλους υποψήφιους. Το πρόγραμμα βαρύ, τα διαγωνίσματα πολλά, όμως με την επιμονή και τη βοήθεια των καθηγητών, ποτέ δεν το έβαλα κάτω . Πάντα πρόθυμοι να λύσουν οποιαδήποτε απορία, να με στηρίξουν στις δύσκολες στιγμές, ακόμα και να βάζουν περισσότερες ασκήσεις και διαγωνίσματα για να φτάσω στο επίπεδο που είμαι σήμερα και να επιτύχω. Δεν πίστεψα ποτέ μου ότι θα επιτύχω στις κατατακτήριες της Ιατρικής με τόσο υψηλή βαθμολογία 56/60 (παρόλο που η Στέλλα πέτυχε ακριβώς τον βαθμό όταν συζητήσαμε πως έγραψα). Ένα ταξίδι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό, όμως με το καλύτερο αποτέλεσμα! Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές μου που πίστεψαν σ' εμένα, με βοήθησαν να ξεπεράσω τα όριά μου και να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα!

 

Ελένη Γκουλέτσα - Επιτυχούσα (4η θέση - 56/60 σε ισοβαθμία) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2020.

(Ιατρική Φυσική 20 - Ιατρική Βιολογία 17,5 - Ιατρική Στατιστική 18,5)

Σε όλη αυτή την περιπέτεια των  κατατακτηρίων Ιατρικής μαζί ξεκινήσαμε και μαζί φτάσαμε στην επιτυχία! Ένιωσα τεράστια σιγουριά από την πρώτη στιγμή που σας γνώρισα! Πιστέψατε σε μένα, κι εγώ σε σας! Εσείς μας δείχνατε το δρόμο, και μεις αρκούσε να σας εμπιστευόμαστε και να διαβάζουμε! Εν μέσω μιας τόσο δύσκολης χρονιάς, που λόγω covid φαινόταν ότι δε θα τελείωνε ποτέ, χωρίς ενημέρωση για το πότε και αν θα γίνουν τελικά οι εξετάσεις, με βοηθήσατε να δείξω ψυχραιμία και υπομονή! Μετά από άπειρα διαγωνίσματα, τηλεμαθήματα, απορίες δίχως τέλος, άγχη, πίεση και ατελείωτες ώρες διαβάσματος, το αποτέλεσμα μας αντάμειψε όλους!!! Ένα τεράστιο ευχαριστώ  στη Στέλλα, στους καθηγητές μου και το προσωπικό του φροντιστηρίου, σε όλους, σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αμέριστη συμπαράσταση, την καθοδήγηση και την κατανόηση που δείξατε!

Εύα Νικολαΐδου - Επιτυχούσα  (4η θέση - 56/60 σε ισοβαθμίαστις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2020.

(Ιατρική Φυσική 20 - Ιατρική Βιολογία 19 - Ιατρική Στατιστική 17)

Πιστεύω ότι τα όνειρα είναι σαν μικρά παιδιά. Θέλουν κυνήγι και διαρκή εγρήγορση. Ευχαριστώ τους καθηγητές μου που ήταν αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια, ο καθένας με τον ρόλο του, που με ωθούσαν, με αποσυμφορούσαν και δεν με άφηναν να παρεκκλίνω από τον στόχο μου όταν τα πράγματα δυσκόλευαν.

Μαίρη Στρατάκη - Επιτυχούσα  (4η θέση - 56/60 σε ισοβαθμίαστις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2020.

(Ιατρική Φυσική 17 - Ιατρική Βιολογία 19 - Ιατρική Στατιστική 20)

 

Η Ιατρική σχολή για εμένα ήταν όνειρο ζωής, από όταν ήμουν ακόμη πολύ μικρή. Έχοντας δώσει δύο φορές πανελλήνιες εξετάσεις, σπούδασα  Νοσηλευτική, με σκοπό, αφού τελείωνα, να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για την Ιατρική. Γνωστοί – άγνωστοι είπαν πολλά, όπως να το σκεφτώ καλά ή ότι το διάβασμα είναι πάρα πολύ και ότι θα ήταν πολύ δύσκολο να μπω, αφού ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Όμως, εγώ άκουσα μόνο εμένα και κανέναν άλλον και αποφάσισα να το προσπαθήσω, με κριτήριο το πόσο το ήθελα εγώ! Έπρεπε απλά να βρω τους κατάλληλους για να με καθοδηγήσουν σωστά σε αυτή την προσπάθειά μου. Το φροντιστήριο Παράλλαξη  μου το σύστησε μία συμφοιτήτρια, όμως ήθελα να το ψάξω λίγο περισσότερο και έτσι ήρθα σε επαφή και με άλλα φροντιστήρια. Από την πρώτη κιόλας συζήτηση με την υπεύθυνη για τις κατατακτήριες του τμήματος Ιατρικής στην ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, την κα. Στέλλα Μακρυγιάννη, κατάλαβα τη διαφορά. Σκέφτηκα πως στην ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήξεραν τι έκαναν, ενώ είχα ήδη αρχίσει να τους έχω εμπιστοσύνη και να έχω και πολύ περισσότερη εμπιστοσύνη σε εμένα. Στην πορεία επιβεβαιώθηκα! Η άριστη οργάνωση και ο επαγγελματισμός όλου του προσωπικού του φροντιστηρίου, το καλά μελετημένο πλάνο της προετοιμασίας για τις εξετάσεις, σε συνδυασμό με τη σκληρή προσπάθεια που κατέβαλα σε προσωπικό επίπεδο, με έκαναν να φτάσω εκεί  που ήθελα και  αυτή τη φορά να κλαίω από χαρά στο άκουσμα των αποτελεσμάτων!  Όσο περισσότερη η θέληση, όσο δύσκολος και αν είναι ο δρόμος, τόσο μεγαλύτερη η ικανοποίηση και η χαρά όταν αυτός ξεπερνιέται και ο στόχος επιτυγχάνεται! Ευχαριστώ πολύ από καρδιάς, όλο το προσωπικό της ΠΑΡΑΛΛΑΞΗΣ και ιδιαιτέρως τους καθηγητές μου, για όλη την καθοδήγηση και την υποστήριξή τους. Η συμβολή τους ήταν καθοριστική σε αυτό το δύσκολο εγχείρημά μου!

Καλλιόπη Βεροπλίδου - Επιτυχούσα (55/60στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2020.

(Ιατρική Φυσική 18 - Ιατρική Βιολογία 17 - Ιατρική Στατιστική 19,5)

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία μου στις κατατακτήριες εξετάσεις της Ιατρικής ΑΠΘ και γι’ αυτό και είμαι ευγνώμων σε καθέναν από τους καθηγητές μου ξεχωριστά. Ήδη από την πρώτη συνάντηση με την υπεύθυνη του προγράμματος σπουδών αντιλήφθηκα το πόσο καλά σχεδιασμένο ήταν το πλάνο της προετοιμασίας μας περιορίζοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό την πιθανότητα αποτυχίας, κάτι που με έκανε να εμπιστευτώ το φροντιστήριο χωρίς δεύτερη σκέψη. Το γεγονός πως λάβαμε χρονοδιάγραμμα όλων των μαθημάτων και των διαγωνισμάτων πριν από την έναρξη της προετοιμασίας ήταν ιδιαίτερα βοηθητικό, γιατί μου έδωσε τη δυνατότητα να οργανώσω κατάλληλα τον χρόνο μου, μειώνοντας το άγχος μου παρά τον μεγάλο όγκο της ύλης. Παράλληλα, η συνεχής εξέταση μέσω των τεστ σε κάθε μάθημα αλλά και των διαγωνισμάτων διευκόλυνε τους καθηγητές μου και εμένα την ίδια να εντοπίσουμε τις αδυναμίες και τις τυχόν απορίες μου και να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα με τον κατάλληλο τρόπο. Ωστόσο, πέρα από τη σωστή καθοδήγηση, τη στοχευμένη μέθοδο διδασκαλίας και το εξαιρετικό εκπαιδευτικό υλικό η ομάδα του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ μου προσέφερε την απαιτούμενη ψυχολογική υποστήριξη για να ξεκινήσω και να ολοκληρώσω αυτήν την δύσκολη προετοιμασία. Για όλα αυτά λοιπόν σας ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου, χωρίς εσάς δεν θα μπορούσα να τα είχα καταφέρει τόσο καλά. 

 

Άννα Παππά - Επιτυχούσα (1η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2019.

(Ιατρική Φυσική 20 - Ιατρική Βιολογία 20 - Ιατρική Στατιστική 20)

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, την κα. Στέλλα Μακρυγιάννη και όλους τους καθηγητές για την επιτυχία μου στις κατατακτήριες εξετάσεις της Ιατρικής ΑΠΘ. Χάρη στην καθοδήγηση, στην εμπειρία και στην αφοσίωσή τους σε εμένα πραγματοποίησα το όνειρο της ζωής μου. Σας ευχαριστώ που μου δώσατε δύναμη, κουράγιο και πιστέψατε σε εμένα. Τα πολλά διαγωνίσματα, το επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό, η άψογη οργάνωση του φροντιστηρίου και οι εξαιρετικά καταρτισμένοι καθηγητές ήταν σίγουρα τα συστατικά της επιτυχίας μου στις κατατακτήριες εξετάσεις. Για όποιον θέλει να πραγματοποιήσει το στόχο του συνιστώ ανεπιφύλακτα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ!!!!!!!

Ναταλία Τοντικίδου - Επιτυχούσα (5η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2019.

 

Από παιδί όταν με ρωτούσαν "τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;", η απάντηση ήταν γιατρός. Χάρη στην προετοιμασία και στους ανθρώπους του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ με τη μεγάλη ψυχολογική υποστήριξη και την ακόμη μεγαλύτερη μεθοδικότητα, το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα. Τις πρώτες ημέρες της προετοιμασίας το χρονοδιάγραμμα και ο όγκος της εξεταζόμενης ύλης φαίνονται βουνό. Ωστόσο, έχοντας ολοκληρώσει μέσα στα ζητούμενα χρονικά περιθώρια το πρόγραμμα και με την κατάλληλη καθοδήγηση των καθηγητών, οι ημέρες των εξετάσεων θεωρούνται σαν μια απλή μέρα διαγωνίσματος στον χώρο του φροντιστηρίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους καθηγητές μου που ήταν συνεχώς δίπλα μου σε αυτό το ταξίδι και με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου.

Κατερίνα Ζγουρίδου - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2019.

Το να γίνω γιατρός ήταν όνειρο ζωής για μένα από μικρό παιδί και χάρη στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους καθηγητές μου για την εκπαιδευτική και ψυχολογική στήριξη που μου παρείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας. Η οργάνωση, η αφοσίωση και η πίστη τους σε μένα αποτέλεσαν το κλειδί για την επιτυχία μου. Σας ευχαριστώ πολύ!

Κατερίνα Νούλη - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2019.

​Το να περάσω στην Ιατρική ήταν όνειρο ζωής για μένα. Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειές μου στις Πανελλήνιες, πήρα την απόφαση να τελειώσω τη σχολή που είχα περάσει και να δώσω κατατακτήριες αφού πάρω το πτυχίο μου. Θυμάμαι στο τέταρτο και τελευταίο έτος της σχολής μου, ανεβαίνοντας Θεσσαλονίκη από Αθήνα όπου σπούδαζα Νοσηλευτική, ήταν μέσα Φλεβάρη, άρχιζα να ψάχνω φροντιστήριο για τις κατατακτήριες. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν το πρώτο που είχα επισκεφτεί. Μετά την συνάντηση μου με την υπεύθυνη, κυρία Στέλλα Μακρυγιάννη, αποφασίσαμε από κοινού να ξεκινήσουμε μαθήματα τέλη Ιουνίου όταν και θα τελείωνα και την σχολή μου. Έτσι και έγινε. Μετά από 5 μήνες διαβάσματος, πολλών διαγωνισμάτων, κόπων, θυσιών και με τη βοήθεια των εξαιρετικών και πλήρως καταρτισμένων καθηγητών του φροντιστηρίου, κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Πλέον, ως φοιτήτρια Ιατρικής Θεσσαλονίκης, θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ που με βοήθησαν να κατακτήσω το όνειρό μου. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν η καλύτερη μου επιλογή και το συστήνω ανεπιφύλακτα!!

Νατάσα Βαλαβάνη - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2019.

 

Για να γίνεις γιατρός: Όχι πανικός, διάβασμα χρειάζεται εντατικώς! Και όταν απελπιστείς μην ξεχνάς το εξής: Το κάρμα ανταμείβει όσους το θέλουν πολύ. Γι' αυτό γράψε, γράψε, γράψε, μέχρι να κάνεις ουλή.

Οφέλια Αλεξάνδρα Κετσερίδου - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2019.

Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ που με βοήθησε να κάνω πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής! Σας ευχαριστώ που ήσασταν δίπλα μου σε ένα μοναδικό ταξίδι 9 μηνών με τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές του, που με βοηθήσατε να οργανώσω την ύλη μου, που απαντούσατε και εξηγούσατε αναλυτικά κάθε απορία, που εντοπίζατε τα λάθη μου και τα επισημαίνατε μέσα από διαγωνίσματα και ασκήσεις, που με καθοδηγήσατε από την αρχή μέχρι το τέλος αντιλαμβανόμενοι τα άγχη μου, που πιστέψατε σε μένα, αλλά κυρίως που με πιέσατε να φτάσω τα όριά μου! Είναι πολύ όμορφο να συναναστρέφεσαι με ανθρώπους που πραγματικά θέλουν να σε βοηθήσουν και γι' αυτό σας είμαι ευγνώμων!

 

Χρυσόστομος Αυγέρος - Επιτυχών (1η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2018.

(Ιατρική Φυσική 19,5 - Ιατρική Βιολογία 19,5 - Ιατρική Στατιστική 19,5)

Έχοντας πλέον ολοκληρώσει επιτυχώς την προσπάθεια εισαγωγής μου στο τμήμα της Ιατρικής, δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον καταλυτικό ρόλο που κατείχε σε αυτή την επιτυχία το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Ξεκινώντας την προετοιμασία και θεωρώντας εξαιρετικά δύσκολη την απομνημόνευση της μεγάλης σε όγκο ύλης, η επιτυχία μου φαινόταν ένα πολύ μακρινό και δύσκολο έργο. Ωστόσο, όλοι οι καθηγητές του φροντιστηρίου, μου προσέφεραν τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο την απαραίτητη σιγουριά για να ξεκινήσω, την εμπιστοσύνη και την έμπνευση να συνεχίσω και την υποστήριξη για να φτάσω μέχρι το τέλος και να πετύχω! Μαθήματα που αρχικά μου ήταν δύσκολο να κατανοήσω, χάρη στον εξατομικευμένο και ενδιαφέρον τρόπο διδασκαλίας τους, στη συνέχεια μου φάνηκαν απολύτως βατά, με αποτέλεσμα πριν τις εξετάσεις να αισθάνομαι πλήρως προετοιμασμένη. Η ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν ασφαλώς η καλύτερη επιλογή!

Ελένη Παμπούρη - Επιτυχούσα (4η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2018.

Στη ζωή δεν αρκεί να ονειρευτούμε έναν στόχο, αλλά θα πρέπει να ανοίξουμε τον δρόμο για την υλοποίησή του! Χρειάζεται θέληση, επιμονή αλλά και τους κατάλληλους ανθρώπους  που γνωρίζουν και μπορούν να σε καθοδηγήσουν σωστά. Προσωπικά είχα την τύχη να γνωρίσω  τους κατάλληλους ανθρώπους στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Με τη βοήθειά τους κατάφερα να ξεπεράσω τους όποιους δισταγμούς με κρατούσαν μακριά από την υλοποίηση του ονείρου μου! Σας ευχαριστώ που συμβάλατε σε αυτό το νέο ξεκίνημα της ζωής μου!

 

Σπυρίδων Γκίνης - Επιτυχών (11η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2018.

Η Ιατρική ήταν όνειρο ζωής για μένα, ωστόσο δεν τα είχα καταφέρει με τις Πανελλήνιες. Δεν το έβαλα όμως κάτω και αφού τελείωσα την πρώτη μου σχολή ξεκίνησα την προετοιμασία για τις κατατακτήριες εξετάσεις, αναζητώντας φροντιστήριο. Η ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν το πρώτο που είχα επισκεφτεί. Θυμάμαι ότι στην πρώτη μας συνάντηση με την υπεύθυνη, Στέλλα Μακρυγιάννη, μια εξαιρετική καθηγήτρια, μου είπε ότι αν το θέλω τόσο πολύ και ακολουθήσω επακριβώς το πρόγραμμα του φροντιστηρίου, θα περάσω σίγουρα στην Ιατρική και θυμάμαι που είχα αναρωτηθεί τότε γιατί μου δίνει τόσο μεγάλες υποσχέσεις. Μετά κατάλαβα ότι είναι έτσι ακριβώς όπως μου τα είχε πει στην αρχή! Στις εξετάσεις ήμουν τόσο καλά προετοιμασμένη, που ακόμη και η ατυχία που είχα σε ένα μάθημα δε με εμπόδισε να περάσω επιτέλους στην Ιατρική Σχολή! Τα κατάφερα! Όλος ο κόπος, η κούραση, το άγχος, η πίεση αυτούς τους τελευταίους 7 μήνες άξιζε και με το παραπάνω. Τους ευχαριστώ όλους θερμά, τους εξαιρετικούς καθηγητές μου και όλο το προσωπικό! Εννοείται ότι προτείνω ανεπιφύλακτα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ σε όλους όσους μπορεί να έχουν το ίδιο πάθος με μένα να σπουδάσουν Ιατρική!

Νάσια Δελιγκά - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2018.

Η διαδικασία των κατατακτηρίων εξετάσεων είναι δύσκολη. Τη δυσκολία αυτή κατάφερε να μικρύνει το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, αφενός με τους άριστα καταρτισμένους καθηγητές του και αφετέρου με το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων. Επίσης, το έμπρακτο ενδιαφέρον και η στήριξη των καθηγητών βοήθησαν στην μείωση του άγχους των εξετάσεων. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την εισαγωγή μου στην Ιατρική.

Κώστας Λάμπρου - Επιτυχών (5η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2018.

Θεωρώ πως η απαιτητική διαδικασία της προετοιμασίας των κατατακτήριων εξετάσεων εξομαλύνθηκε σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην άριστη κατάρτιση, την κεκτημένη εμπειρία και την εκ βαθέων συμπαράσταση των καθηγητών της ΠΑΡΑΛΛΑΞΗΣ. Επιπλέον, το εξατομικευμένο ενδιαφέρον και η άριστη οργάνωση του προγράμματος λειτούργησαν καθοριστικά, τόσο στον τομέα της κατανόησης της ύλης όσο και στη δημιουργία ενδιαφέροντος για τα αντίστοιχα μαθήματα, στοιχεία απαραίτητα για μια επιτυχή έκβαση. Το συστήνω ανεπιφύλακτα!

Μηνάς Μητσόπουλος - Επιτυχών (2η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2017.

Όταν ξεκίνησα την προετοιμασία, χρωστούσα 8 μαθήματα, δεν ήμουν σίγουρη τι ήθελα να κάνω και η προετοιμασία μου φαινόταν βουνό. Το φροντιστήριο ομως ήταν πολύ οργανωμένο και οι καθηγητές έκαναν πολλά περισσότερα απ' όσα ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν. Είχαν πραγματικό ενδιαφέρον για μας σε ακαδημαϊκό αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Το να περάσω στην ιατρική μου φαινόταν ακατόρθωτο και όντας φοιτήτρια Ιατρικής πλέον δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Οι γνώσεις που μας δόθηκαν από το φροντιστήριο, καθώς και η ψυχολογική υποστήριξη που μας παρείχε, συνέβαλαν στο να περάσουν οι μέρες των εξετάσεων όσο γίνεται αναίμακτα. Μπορώ να πω με σιγουριά πως είναι ένα φροντιστήριο που γνωρίζει πολύ καλά αυτό που κάνει και μας προετοίμασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...

Μαρία Τσιβιλίκα - Επιτυχούσα  (5η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2017.

Με τη συνεχή υποστήριξη των καθηγητών μου καθώς και με το εντατικό πρόγραμμα αξιολογήσεων του φροντιστηρίου, κατάφερα αυτό που στην αρχή θεωρούσα ακατόρθωτο. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο καλά προετοιμασμένος ήμουν, μέχρι τη στιγμή των εξετάσεων όπου ένιωθα πως έδινα ένα ακόμα διαγώνισμα στο φροντιστήριο. Ως φοιτητής Ιατρικής πλέον, μπορώ με σιγουριά να πω πως η ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ήταν η καλύτερη επιλογή!

Παναγιώτης Ζύμαρης - Επιτυχών (7η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2017.

Από την πρώτη γνωριμία, οι όποιοι δισταγμοί  για  την αργοπορημένη απόφασή μου να συμμετάσχω στις κατατακτήριες της Ιατρικής σχολής, αποτέλεσαν παρελθόν. Απαιτητικό και αποτελεσματικό πρόγραμμα μαθημάτων, άριστα καταρτισμένο και φιλικό team καθηγητών, οργάνωση και έμπρακτο ενδιαφέρον, στάθηκαν αρωγοί στην εκπλήρωση του στόχου μου. Σας ευχαριστώ  πολύ.

Αμύντας Γιώτας - Επιτυχών στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2017.

Άψογη συνεργασία με συνεχή υποστήριξη. Απαιτητικό πρόγραμμα, τέλεια προσαρμοσμένο για να πετύχεις. Θεωρώ πως το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ αποτέλεσε το κλειδί για την πραγματοποίηση του στόχου μου μέσα στον τεράστιο ανταγωνισμό που επικρατεί. Ευχαριστώ όλους τους καθηγητές μου για την προσήλωσή τους.

Σωτήρης Ακρίτας - Επιτυχών στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2016.

Μέσω της ειλικρινής αντιμετώπισής μου από το φροντιστήριο και της άψογης συνεργασίας μου με όλους τους καθηγητές, η ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ με βοήθησε να πετύχω εν τέλει το στόχο μου.

Χρήστος Ζ. - Επιτυχών στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2016.

Θεωρώ ότι ήταν πολύ σημαντική η συμβολή του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ στην εμπέδωση των γνώσεών μου αλλά και στην ψυχολογική υποστήριξη, με αποτέλεσμα την επιτυχία μου. Εκφράζω τις βαθύτερες ευχαριστίες μου στους καθηγητές μου.

Δέσποινα Κ. - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2015.

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ όντας απαιτητικό αλλά και με συνεχή ψυχολογική υποστήριξη, θέτοντας προτεραιότητα την προσωπική επιτυχία του κάθε υποψηφίου, ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω.

Εύα - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Α.Π.Θ. 2015.

Κτηνιατρική ΑΠΘ

ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ

Η προετοιμασία για της Κατατακτήριες Κτηνιατρικής αποτελεί έναν μεγάλο αγώνα με πολλές θυσίες. Στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ με βοήθησαν να παραμείνω προσηλωμένη στον στόχο μου ακόμη και όταν έφτανα στα όρια μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Στυλιανή Παλάζη – Επιτυχούσα (4η θέση σε ισοβαθμία) στις κατατακτήριες Κτηνιατρικής ΑΠΘ 2023.

Δύσκολα ξεφεύγει κανείς από τα τετριμμένα όταν συντάσσει ένα ευχαριστήριο κείμενο, ακόμα και όταν είναι της προσωπικής, μοναδικής του ιστορίας. Έτσι λοιπόν και η δική μου ιστορία ξεκινάει με μικρά, αβέβαια βήματα για την αναζήτηση της κατάλληλης προετοιμασίας για την επίτευξη ενός ονείρου που φάνταζε άπιαστο. Η οργάνωση, ο επαγγελματισμός και η εμπειρία των διδασκουσών που με ανέλαβαν στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ μετέτρεψε αυτά τα βήματα σε σίγουρα άλματα. Τις ευχαριστώ εγκάρδια για την υλικοτεχνική και ψυχολογική υποστήριξη στον μαραθώνιο των κατατακτηρίων Κτηνιατρικής. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε τι κάνουμε στα δύσκολα... Κολυμπάμε....ε και κολυμπήσαμε μαζί, μέχρι την επιτυχία!

Στάμος Μπακρατσάς – Επιτυχών (8η θέση) στις κατατακτήριες Κτηνιατρικής ΑΠΘ 2023.

Κάθε προσωπικός στόχος και επιθυμία, ανεξαρτήτως των αντιξοοτήτων της διαδικασίας για την επίτευξη τους, απαιτεί πάντα θυσίες, επιμονή, πειθαρχία και πλήρη προσήλωση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την αμέριστη στήριξη και παροχή υλικού, στο δρόμο προς την πραγματοποίηση του άπιαστου ονείρου!

 

«Όποιος τολμάει, αξίζει να ονειρεύεται.»

Σπύρος Κληρονόμος – Επιτυχών (10η θέση) στις κατατακτήριες Κτηνιατρικής ΑΠΘ 2023.

 

Ξεκινώντας και πάλι την προσπάθεια μου να δώσω Κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα Κτηνιατρικής ΑΠΘ και με μία κακή περσινή απόδοση να με βαραίνει, απευθύνθηκα στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Το όνειρο έμοιαζε άπιαστο και πολύ μακρινό...Θυμάμαι όμως να λέω μέσα μου πως είναι μονόδρομος, αφού αυτό που κάνεις δεν σε γεμίζει. Έχοντας λοιπόν πληθώρα διδακτικού υλικού, σωστή καθοδήγηση και συνεχή επίβλεψη από τους καθηγητές, άρχισα να πιστεύω σε εμένα και να βλέπω αποτελέσματα! Το ταξίδι αυτό είχε πολλές θυσίες, κόπο, κούραση και άπειρες ώρες διαβάσματος. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων όμως όλα αυτά ξεχάστηκαν, αφού ο στόχος εκπληρώθηκε! Σας ευχαριστώ που ήσασταν δίπλα μου μέχρι και την τελευταία στιγμή...


Αντωνία Κωνσταντινίδου – Επιτυχούσα (12η θέση) στις κατατακτήριες Κτηνιατρικής ΑΠΘ 2023.

 

Οι πανελλήνιες εξετάσεις δεν έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα και φοβούμενος να ξαναπροσπαθήσω επέλεξα να σπουδάσω στο Γεωπονικό Αθηνών, στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το παιδικό μου όνειρο και να διαγωνιστώ στις κατατακτήριες εξετάσεις της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Το αποτέλεσμα ήταν 44/60. Ο τελευταίος εισακτέος βαθμολογήθηκε με 45,5/60. Μετά από ένα μικρό διάστημα, η θλίψη έφυγε και τη διαδέχθηκε η αποφασιστικότητα. Τότε ήταν που απευθύνθηκα στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για να με βοηθήσει να τελειοποιήσω αυτό που είχα ήδη ξεκινήσει. Από τον μήνα Σεπτέμβριο υπέβαλα την παραίτηση μου και αφοσιώθηκα αποκλειστικά στο διάβασμα. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ επιμελήθηκε πολύ σωστά τον προγραμματισμό της ύλης και των μαθημάτων. Παρείχε άφθονο υλικό ασκήσεων και διαγωνισμάτων, ενώ η υποστήριξη των καθηγητών στην επίλυση αποριών και στη διαμόρφωση της ψυχολογίας "του νικητή" υπήρξαν καθοριστικές. Με λίγα λόγια είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τον άνθρωπο που θέλει να πετύχει τα μέγιστα.

 

ΥΓ. 1: Οι επιτυχίες στη ζωή απαιτούν πολλές θυσίες.

ΥΓ. 2: Να μην ακούτε τη γνώμη κανενός, αλλά να κάνετε αυτό που αληθινά επιθυμείτε.

ΥΓ. 3: Οι στόχοι και οι επιτυχίες δεν έχουν ούτε ηλικία ούτε χρονικό όριο.

Σταύρος Βουρδουμπάς (1η θέση 56/60) - Επιτυχών στις κατατακτήριες Κτηνιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

 

Αύγουστος 2021 - Αφήνω τη δουλειά μου - δεν με γέμιζε -, τη βολή μου, τη σιγουριά μου και αποφασίζω να ακολουθήσω το όνειρό μου: να γίνω Κτηνίατρος. Κι ας έσπευσαν όλοι να με αποθαρρύνουν. Κι ας μου έλεγαν πως είμαι «τρελή» που αφήνω μια στρωμένη δουλειά, έναν καλό μισθό. Με τη συμπαράσταση των δικών μου ανθρώπων και των καθηγητών μου στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, την σωστή και μεθοδική δουλειά, κατάφερα με μόνο τρεις μήνες προετοιμασίας να γράψω 44,5/60, βαθμό που με κράτησε εκτός σχολής μόνο για μια μονάδα. Δεν τα παρατήσαμε όμως. 24 Ιανουαρίου 2023, έχοντας δώσει εξετάσεις δεύτερη φορά, μαθαίνω πως είμαι επιτυχούσα! Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά, η ζωή αλλάζει. Τα όνειρα εκπληρώνονται. «Στους γονείς μας οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην.» Και ισχύει. Δεν θα τα είχα καταφέρει χωρίς την πολύτιμη στήριξη και καθοδήγησή σας, τη μεθοδική δουλειά και προετοιμασία. Θα σας έχω για πάντα στην καρδιά μου, ευχαριστώ για όλα.

Ραλλού Πάτρα - Επιτυχούσα  (3η θέση - 54,5/60 σε ισοβαθμίαστις κατατακτήριες Κτηνιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΑΠΘ - ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΘ

Οδοντιατρική

Πολλές φορές νιώθεις φόβο να κυνηγήσεις τα όνειρά σου, αδύναμος να πιστέψεις στον εαυτό σου και δισταγμό να χαράξεις τη πορεία προς την κορυφή. Σε αυτή τη στιγμή της ζωής μου, το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ υπήρξε θεμέλιο και αρωγός της προσωπικής μου προσπάθειας. Η άριστη κατάρτιση των καθηγητών, η εμπειρία, η οργάνωση και η συνεχής υποστήριξή τους στον αγώνα μου, με βοήθησαν να πραγματοποιήσω το δικό μου όνειρο. Πίστη, αφοσίωση και σκληρή δουλειά είναι για μένα το τρίπτυχο της επιτυχίας. Στέλλα και Ελένη. Οι καθηγήτριές μου. Σας ευχαριστώ από καρδιάς που με καθοδηγήσατε σε αυτό μου το ταξίδι. Σας οφείλουμε πολλά !!

 

Δόστογλου Ευαγγελία – Επιτυχούσα (3η θέση με ισοβαθμία με 48,5/60στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής ΑΠΘ 2023.

Η οδοντιατρική ήταν το μεγαλύτερο όνειρο που είχα από μικρή, έτσι πήρα την απόφαση να κυνηγήσω τον στόχο μου και να δώσω κατατακτήριες. Το φροντιστήριο με το σωστό πρόγραμμα που μας παρείχε, τους εξαιρετικούς καθηγητές του με χρόνια εμπειρίας, οι οποίοι ήταν δίπλα μας σε ό,τι και να χρειαστούμε συντέλεσαν στο να εκπληρώσω το όνειρο μου! Στέλλα και Ελένη (οι καθηγήτριες μου) σας ευχαριστώ πολύ για όλα!!!

Αικατερίνη Βασάρα – Επιτυχούσα (3η θέση με ισοβαθμία με 48,5/60στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής ΑΠΘ 2023.

Όταν αποφάσισα να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις για το τμήμα Οδοντιατρικής του ΑΠΘ επέλεξα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για να με βοηθήσει να πετύχω τον στόχο μου. Στην αρχή πίστευα ότι ίσως τα καταφέρω και μόνη μου, αλλά για μία τόσο απαιτητική εξέταση, εκτός από το σωστό και εντατικό διάβασμα, χρειάζεται σωστή οργάνωση και καθοδήγηση. Έχοντας λοιπόν μεγάλο φόρτο εργασίας, οι καθηγήτριές μου πίστεψαν σε έμενα και κατάφεραν να με οργανώσουν και να με εμψυχώσουν καθ’ όλη την διάρκεια των 9 μηνών. Το εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων, αλλά και τα τακτικά διαγωνίσματα με έκανα καλύτερη καθώς διόρθωνα τα λάθη μου. Για οποιαδήποτε απορία μου, οι καθηγήτριες ήταν εκεί για μένα. Χωρίς το Φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ δεν πιστεύω ότι θα είχα περάσει στο τμήμα Οδοντιατρικής με την πρώτη φορά και μάλιστα σε τόσο καλή θέση! Ευχαριστώ πολύ τις καθηγήτριές μου και το προσωπικό του φροντιστηρίου για την υποστήριξη και την συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια προετοιμασίας μου!


Σοφία Παπαδοπούλου - Επιτυχούσα (5η θέση 42,5/60στις Κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2022.


Με πολύ κόπο και σωστή προετοιμασία κατάφερα να πραγματοποιήσω τον στόχο μου και να περάσω στην Οδοντιατρική Σχολή. Ευχαριστώ πολύ το φροντιστήριο που ήταν δίπλα μου σε αυτόν τον αγώνα, καθώς και για την εξαιρετική οργάνωση μιας τεράστιας ύλης.

Ειρήνη Τριανταφύλλου - Επιτυχούσα (6η θέση 42/60) στις Κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Χάρη στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Οι πλήρως καταρτισμένοι καθηγητές σε συνδυασμό με τις σημειώσεις, τις προσομοιώσεις εξετάσεων και το ακριβές πρόγραμμα διαβάσματος, βοήθησαν ώστε η διαδικασία των κατατακτηρίων να γίνει ευκολότερη και λιγότερο επίπονη. Στο τέλος, το αποτέλεσμα δικαιώνει την προσπάθεια. Σας ευχαριστώ πολύ για την καθοδήγηση και την υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια των εξετάσεων. 

Βασιλική Βασίλαρου - Επιτυχούσα (θέση - 50,5/60) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2022,

 

Προέρχομαι από έναν τελείως διαφορετικό κλάδο, όμως κατάφερα με τη βοήθεια του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ να πετύχω δύο φορές σε κατατακτήριες εξετάσεις: την πρώτη χρονιά στο τμήμα Φυσικοθεραπείας ΔΙΠΑΕ (με μόλις τρεις μήνες προετοιμασία) και τη δεύτερη χρονιά στο τμήμα Οδοντιατρικής ΑΠΘ. Το να πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις αυτόν τον "αγώνα", αλλά και να κάνεις ό,τι χρειαστεί για να τον κερδίσεις, είναι πολύ σημαντικό. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να έχεις και τη σωστή καθοδήγηση και προετοιμασία, αφού ως διαδικασία είναι άγνωστη και δύσκολη. Οι καθηγητές του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, έχοντας άριστη κατάρτιση και αρκετά χρόνια εμπειρίας, συνέβαλαν στο να οργανώσω το διάβασμά μου, να κατανοήσω και να κάνω "κτήμα" μου τη μεγάλη σε όγκο ύλη, και μάλιστα σε στιγμές άγχους και αμφιβολίας να με συμβουλέψουν ανάλογα. Τους ευχαριστώ θερμά!

Αθηνά Νιτσιοπούλου - Επιτυχούσα (7η θέση - 38/60) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2022.

Ως οδοντικός τεχνολόγος ήξερα πως το επόμενο βήμα στον επαγγελματικό μου βίο ήθελα να είναι η Οδοντιατρική. Η πρώτη μου συνάντηση με τη κα. Στέλλα με βοήθησε να επιβεβαιώσω πως το φροντιστήριο χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό, συνέπεια και διαφάνεια απέναντι στους σπουδαστές. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά με βοήθησαν να τους εμπιστευτώ αβίαστα. Η προετοιμασία μου πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιασκέψεων, δίνοντας μου την ευκαιρία να παραμείνω στον τόπο διαμονής μου, στην Αθήνα. Τα εξ αποστάσεως μαθήματα ήταν διαδραστικά και δεν είχαν καμία έλλειψη απέναντι στην αντίστοιχη δια ζώσης διαδικασία. Επιπλέον η πλατφόρμα Joinclass η οποία δημιουργήθηκε από το ίδιο το φροντιστήριο, διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό την ανταλλαγή υλικού με τους καθηγητές καθώς και την παροχή ανατροφοδότησης και αξιολόγησης. Η ύλη των μαθημάτων αρχικά φαινόταν χαοτική και απροσπέλαστη. Ωστόσο, η συνεχής επαφή με τους καθηγητές και ο τρόπος διδασκαλίας και επεξήγησης της ύλης με βοήθησαν να τη κατανοήσω στο μέγιστο βαθμό καθώς και να απομνημονεύσω όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε όμως το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία μου. Χρειάστηκαν μόνο 4 μήνες για να περατωθεί η διδασκαλία της ύλης και να προετοιμαστώ πλήρως. Είμαι πολύ ευγνώμων και τυχερός που συνεργάστηκα με τους ανθρώπους του συγκεκριμένου φροντιστηρίου, διότι μου έδωσαν τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχω κάτι που ήθελα πολύ.

Χαράλαμπος Σουβατζόγλου - Επιτυχών (2η θέση) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

Απευθύνθηκα στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ ώστε να προετοιμαστώ για τις κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα οδοντιατρικής του ΑΠΘ. Όπως  αποδείχθηκε αποτέλεσε σωστή επιλογή. Η ύλη ήταν αρκετά απαιτητική και ο χρόνος που είχα πολύ λίγος. Η εξαιρετική οργάνωση του φροντιστηρίου, ο υψηλός επαγγελματισμός και η μεγάλη εμπειρία των καθηγητών με βοήθησαν ώστε να πετύχω τον στόχο μου. Τα μαθήματα ήταν αποκλειστικά διαδικτυακά και χαρακτηρίζονταν από πολύ λεπτομερή, αλλά ουσιώδη κάλυψη της ύλης σε συνδυασμό με ένα εντατικό πρόγραμμα επαναλήψεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου τόσο για την βοήθειά, όσο και για την εξαιρετική συνεργασία που είχα μαζί τους.

 

Γιώργος Μηλίτσης - Επιτυχών (6η θέση) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2021.

Από την προσωπική μου εμπειρία με τις κατατακτήριες Οδοντιατρικής διδάχθηκα πως όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ και προσπαθείς γι αυτό, τότε σίγουρα θα το πετύχεις. Παρά τις δύσκολες καταστάσεις με την πανδημία, το φροντιστήριο ήταν πάντα δίπλα μου για να με υποστηρίζει ψυχολογικά και όχι μόνο. Η ορθή προετοιμασία που μου προσέφερε με έκανε να νιώθω αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό μου. Οι διαλέξεις από τους άρτια εκπαιδευμένους καθηγητές, η οργάνωση και η τάξη, οι επιμελημένες σημειώσεις, τα διαγωνίσματα και οι ορθές συνεχείς επαναλήψεις με βοήθησαν να πετύχω τον στόχο μου!

Ευαγγελία Παπαδοπούλου - Επιτυχούσα (2η θέση) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2020.
(Ιατρική Φυσική 19,5 - Βιολογία και Γενετική 19 - Βιοχημεία 16)

Η έκφραση «όνειρο ζωής» είναι πολύ αδύναμη για να περιγράψει την βαθιά μου επιθυμία να γίνω οδοντίατρος. Ήμουν ευτυχισμένη με τη ζωή μου, όμως ένοιωθα πάντα το αγκάθι της αποτυχίας να με τριβελίζει. Μέσα σε μια στιγμή αποφάσισα ότι ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου να πραγματοποιήσω αυτή μου την ανάγκη, ούσα μητέρα ενός βρέφους κι ενός δίχρονου. Στο μυαλό μου πλέον ήταν ξεκάθαρο «ή τώρα ή ποτέ». Η συνάντησή μου με τη Στέλλα ήταν καθοριστική. Δεν χρειάστηκε να μου πει πολλά πράγματα, με τον τρόπο της κατάλαβα ότι μπορώ και πρέπει να την εμπιστευτώ αν θέλω να επιτύχω. Το έκανα με κλειστά μάτια. Διάβαζα με απόλυτη προσήλωση στο στόχο, ακολουθούσα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το απαιτητικό πρόγραμμα του φροντιστηρίου και οδηγήθηκα στη διαδικασία των εξετάσεων, κουρασμένη μεν αλλά με τρομερή αυτοπεποίθηση δε. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων συνειδητοποίησα πόσο άρτια οργανωμένο ήταν το πρόγραμμα του φροντιστηρίου που δεν με άφηνε να πάρω ανάσα καθώς υπήρχαν συνεχή διαγωνίσματα. Θα ευγνωμονώ παντοτινά τη Στέλλα και τους υπόλοιπους καθηγητές του προγράμματος που με οδήγησαν στην επιτυχία. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, δεν θα σας ξεχάσω ποτέ! Όσο δύσκολο ήταν φέτος αυτό το ταξίδι, τόσο όμορφος ήταν ο προορισμός.

Μαρία Συμεωνίδου - Επιτυχούσα (3η θέση - 53/60) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2020.
(Ιατρική Φυσική 18,5 - Βιολογία και Γενετική 16 - Βιοχημεία 18,5)

Ξεκινώντας την προετοιμασία μου για τις κατατακτήριες εξετάσεις του τμήματος Οδοντιατρικής, ήρθα αντιμέτωπη με μία πολύ μεγάλη και απαιτητική ύλη. Προκειμένου να καταφέρω να ακολουθήσω πιστά το άριστα σχεδιασμένο πρόγραμμα του φροντιστηρίου, χρειάστηκε από την
αρχή να κάνω αρκετές θυσίες. Είχα όμως τη τύχη να έχω εξαιρετικές καθηγήτριες, στις οποίες είμαι πολύ ευγνώμων, καθώς πίστεψαν σε μένα από την αρχή, λύνοντας τις απορίες μου και παρέχοντας ηθική υποστήριξη, ώστε να μπορέσω να συνεχίσω δυναμικά μέχρι το τέλος. Χάρη στις γνώσεις τους και τη συνεχή αξιολόγησή μου μέσω των διαγωνισμάτων, η ύλη των μαθημάτων έγινε απόλυτα κατανοητή και διαχειρίσιμη. Το αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν τελικά να γράψω τόσο καλά στις εξετάσεις, ώστε να εισαχθώ πρώτη στη σχολή! Κατάφερα στο μέγιστο βαθμό αυτό που στην αρχή μου φαινόταν ακατόρθωτο! Η ικανοποίηση και δικαίωση που ένιωσα μόλις είδα τα αποτελέσματα, άξιζαν όλο το διάβασμα, την πίεση και τις θυσίες που έκανα όλους αυτούς τους 9 μήνες. Για όλους αυτούς τους λόγους, συνιστώ ανεπιφύλακτα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ σε όποιον επιθυμεί να πραγματοποιήσει τα όνειρά του!

Σοφία Μιρζαμπεκιάν - Επιτυχούσα (1η θέση) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2019.
(Ιατρική Φυσική 19,5 - Βιολογία και Γενετική 20 - Βιοχημεία 19,5)

Το να καταφέρω να περάσω στην Οδοντιατρική ήταν για μένα ένα όνειρο ζωής. Μετά από μεγάλη προσπάθεια (Πανελλήνιες) και αρκετές αποτυχίες, επιτέλους τα κατάφερα και ακόμα δεν το πιστεύω! Αυτό το οφείλω στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ που με την εξαιρετική οργάνωση και προετοιμασία του με βοήθησε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Δεν αρκεί να θέλεις κάτι πολύ, αλλά να έχεις δίπλα σου και τους κατάλληλους ανθρώπους που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου! Αυτό ακριβώς βρήκα στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Από την πρώτη στιγμή που μίλησα με την κυρία Στέλλα Μακρυγιάννη κατάλαβα ότι η ίδια και οι συνεργάτες της είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν! Οργάνωση, γνώση και εμπειρία είναι τα χαρακτηριστικά που περιγράφουν το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Τελικά, κατάφερα όχι μόνο να περάσω στην Οδοντιατρική ΑΠΘ αλλά να γράψω τόσο καλά που μπήκα πρώτη! Αυτό για μένα ήταν η μεγαλύτερη ικανοποίηση μετά από τόσες προσπάθειες και όλα τα οφείλω στην κυρία Στέλλα και τους υπόλοιπους καθηγητές και το προσωπικό. Ο δρόμος της επιτυχίας έχει το όνομα ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ!

Τζαφέρη Ελένη - Ιωάννα - Επιτυχούσα (1η θέση) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2018.

 

Είναι περιττό να αναφέρω το πόσο καλά οργανωμένοι είναι οι άνθρωποι του φροντιστηρίου. Ούτε χρειάζεται να σχολιάσω την εκπαιδευτική και ηθική υποστήριξη που προσφέρουν σε όλους εμάς που θέλουμε συνειδητά να περάσουμε σε μία δεύτερη σχολή. Όταν ρώτησα αν θα τα καταφέρω, η απάντηση ήταν σύντομη και περιεκτική: ''Αν το θες πολύ και έχεις πρόγραμμα, η επιτυχία είναι σίγουρη'' - ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ - Όχι μόνο πέρασα στις κατατακτήριες της Οδοντιατρικής Σχολής αλλά έγραψα τόσο καλά που δεν το πίστευα. Πίστεψαν σε μένα περισσότερο απ' ό,τι πίστευα εγώ στον εαυτό μου και αυτό μου έδωσε περισσότερη δύναμη στο τέλος και έτσι δεν μου έμεινε κανένα άγχος όταν ήρθαν οι μέρες τον εξετάσεων. Με είχαν προετοιμάσει άψογα. Θεωρώ ότι χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει και τους οφείλω ένα τεράστιο "Ε-Υ-Χ-Α-Ρ-Ι-Σ-Τ-Ω". Ήταν η καλύτερη επιλογή μου και θα τους προτιμήσω ξανά σίγουρα και στον μέλλον.

Εύη Ράλλη - Επιτυχούσα (1η θέση) στις κατατακτήριες Οδοντιατρικής Α.Π.Θ. 2017.

Φαρμακευτική

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΠΘ

Χάρη στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ μπόρεσα να πραγματοποιήσω έναν από τους στόχους της ζωής μου! Αν και ζώ στην Ορεστιάδα Έβρου με συνεχή καθοδήγηση τόσο από την κ. Στέλλα όσο και τις καθηγήτριες στη Χημεία και τη Βιολογία, τα μαθήματα, τα διαγωνίσματα, τις διορθώσεις και τις ατομικές συναντήσεις - που επικεντρώνονται στον εκάστοτε Σπουδαστή ξεχωριστά - οδηγήθηκα στην επιτυχία! Πολύ σημαντικό ρόλο εκτός του εκπαιδευτικού προσωπικού διαδραμάτιζε ο κύριος Κώστας που είναι η πρώτη φωνή που σε καλωσορίζει, πάντα φιλικός και εξυπηρετικός για το οτιδήποτε! Με ουσιαστικό διάβασμα και το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ σαν αρωγό, η επιτυχία είναι σίγουρη!

 

Άγγελος Αρβανιτίδης - Επιτυχών  (8η θέση 42/60στις Κατατακτήριες Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. 2023.

 

Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την πολύτιμη τους στήριξη και καθοδήγηση. Σταθήκατε δίπλα μου σε μια διαδρομή που είναι δύσκολη και απαιτητική. Η μεθοδικότητά σας, η ενθάρρυνση και η πίστη σας σε εμένα, με ώθησαν να δουλέψω σκληρότερα και έτσι κατάφερα να πετύχω το στόχο μου και τώρα βιώνοντας πλέον τη χαρά και τον ενθουσιασμό να είμαι για ακόμη μια φορά στην ζωή μου πρωτοετής φοιτήτρια, αυτήν την φορά στην Φαρμακευτική!! Η αφοσίωσή σας στο να βοηθάτε μαθητές σαν εμένα να επιτύχουν τους στόχους και τα όνειρά τους ήταν εμφανής σε ό,τι κάνατε. Ευχαριστώ λοιπόν που παίξατε σημαντικό ρόλο στο ακαδημαϊκό μου ταξίδι και που συμμετείχατε στην ιστορία επιτυχίας μου.

Ευαγγελία Καραλή - Επιτυχούσα (1η θέση - 50,5/60) στις κατατακτήριες Φαρμακευτικήs Α.Π.Θ. 2022.

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ υπήρξε σημαντικός αρωγός σε όλη τη δύσκολη και επίπονη διαδρομή προς την κατάκτηση του στόχου μου. Μέσα από ατελείωτα διαγωνίσματα, μεθοδευμένη καθοδήγηση, εξατομικευμένες συμβουλές και διορθώσεις μου παρείχαν την κατάλληλη υποστήριξη ώστε να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα!!

Ευαγγελία Βάκκα - Επιτυχούσα (5η θέση 38/60) στις κατατακτήριες Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. 2022.

Ιατρική Λάρισας

ΙΑΤΡΙΚΗ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη στις δυο εξαιρετικές καθηγήτριές μου, Στέλλα και Ελένη, για την αφοσίωση, την υπομονή και επιμονή που έδειξαν κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου για τις κατατακτήριες εξετάσεις της Ιατρικής Σχολής Λάρισας. Χάρις στην εξαιρετική τους διδασκαλία και καθοδήγηση, κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου και να περάσω. Η συμβολή τους σ' αυτή την επιτυχία είναι αδιαμφισβήτητη. Ευγνωμονώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να μάθω και να εξελιχθώ και θα σας θυμάμαι πάντα με εκτίμηση και σεβασμό. 

 

Ραζίγιε Μουλάι – Επιτυχούσα (10η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2023.


To φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ με βοήθησε πολύ να οργανωθώ και να φέρω εις πέρας την προσπάθειά μου για τις κατατακτήριες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή της Λάρισας. Οι καθηγητές είναι εξαιρετικοί και γνώστες του αντικειμένου. Ιδιαιτέρως η κα. Στέλλα θεωρώ ότι είναι πολύ δυνατή καθηγήτρια. Όλοι τους με βοήθησαν πολύ και μου συμπαραστάθηκαν ψυχολογικά. Τους ευχαριστώ θερμά!

 

Ολγα Καρακασίδου – Επιτυχούσα (9η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2022.

Αν πριν έναν χρόνο, μου έλεγε κάποιος ότι φέτος θα περνούσα στην Ιατρική και μάλιστα δεύτερος, θα τον αποκαλούσα τουλάχιστον "τρελό". Ίσως η πρώτη και πιο σημαντική επιλογή που θα κληθεί να κάνει ένας υποψήφιος αφού αποφασίσει σε ποιο τμήμα θα ήθελε να δοκιμαστεί, είναι αυτή της επιλογής φροντιστηρίου. Κακά τα ψέματα πρόκειται για ιδιαίτερα απαιτητικές εξετάσεις με αυξημένο ανταγωνισμό και η καθοδήγηση από άτομα που εξειδικεύονται σε αυτές κατά την γνώμη μου κρίνεται απαραίτητη. Δεν είναι λίγα τα φροντιστήρια που αναλαμβάνουν την προετοιμασία σπουδαστών για τις κατατακτήριες Ιατρικής ωστόσο είναι λίγα αυτά που το κάνουν μεθοδευμένα και με τον επαγγελματισμό του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Από την πρώτη κιόλας επαφή με το φροντιστήριο μπορεί κάποιος να καταλάβει την οργάνωση που το διατρέχει. Το γεγονός ότι από την αρχή της προετοιμασίας είχα ωρολόγιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα με όλα τα μαθήματα και διαγωνίσματα, με βοήθησε σημαντικά έτσι ώστε να οργανώσω τον χρόνο και το διάβασμά μου κατάλληλα. Ωστόσο κανένα φροντιστήριο δεν θα δώσει τις εξετάσεις για εσένα και αυτό σημαίνει ότι για να πετύχεις πρέπει να το θέλεις πολύ, να δουλέψεις σκληρά και να θυσιάσεις μεταξύ άλλων φίλους, χόμπι, διακοπές κ.α. για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα, ειδικότερα το τελευταίο τρίμηνο της προετοιμασίας που εκτός από το πολύωρο διάβασμα θα κληθείς να αντιμετωπίσεις και το άγχος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ και πιο συγκεκριμένα τις καθηγήτριες μου όχι μόνο για την πολύτιμη καθοδήγησή τους αλλά και για την ψυχική υποστήριξη καθ’ όλη την διάρκεια της προετοιμασίας.

Ιωάννης Μπακάλης – Επιτυχών (2η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2021.

(Ιατρική Φυσική  19 - Γενική Μορφολογία  19 - Βιολογία 18)

 

Ο νους μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχος ή ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου και επομένως προκειμένου να υπάρξει η επιτυχία είναι άκρως αναγκαίο να υπάρχει πίστη προς τον εαυτό καθώς αυτή η πίστη θα βοηθήσει ο αγώνας να συνεχιστεί. Ωστόσο, η πίστη από μόνη της δεν αρκεί, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και επομένως προκειμένου να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να υπάρχει σκληρή δουλειά, επιμονή, μελέτη, θυσία και το πιο σημαντικό αγάπη για αυτό που κάνουμε. Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την πρόγραμμα σπουδών του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΑΞΗ αυξάνουν την πιθανότητα επιτυχίας στο μέγιστο δυνατό. Αξίζει να σημειωθεί πως τα διαγωνίσματα πρέπει να γράφονται στον χρόνο που καθορίζει το πρόγραμμα του φροντιστηρίου παρά το γεγονός ότι ο χρόνος θα είναι πιεστικός. Με βάση αυτό συνιστώ ανεπιφύλακτα η προετοιμασία να ξεκινάει όσο το δυνατόν νωρίτερα.


Περικλής Αντωνιάδης – Επιτυχών (3η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2021.
(Ιατρική Φυσική 19 - Γενική Μορφολογία 17 - Βιολογία 19,5)

Για την επιτυχία μου στις φετινές εξετάσεις οφείλω πολλά ευχαριστώ στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ καθώς με τη βοήθεια των καθηγητών μου, μέσω των παρουσιάσεών τους, των διαγωνισμάτων τους και των επεξηγήσεών τους το μάθημα γινόταν αντιληπτό στο μέγιστο βαθμό. Με τη βοήθειά τους καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την ύλη των μαθημάτων έχοντας παράλληλα χρόνο και για επαναλήψεις. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τις καθηγήτριές μου για την εξαιρετική δουλειά και την καθοδήγησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας.


Μαρία Μοιραναίου – Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2021.
(Ιατρική Φυσική 19 - Γενική Μορφολογία 15,5  - Βιολογία 18)

Όλοι οι δρόμοι δεν οδηγούν μόνο στη Ρώμη αλλά και στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο φροντιστήριο ‘’ΠΑΡΑΛΑΞΗ’’, το οποίο με βοήθησε να πετύχω το στόχο μου να περάσω στην Ιατρική σχολή της Λάρισας. Σε αυτό συνέβαλε ο άριστος προγραμματισμός των μαθημάτων του σε συνδυασμό με την άρτια εκπαιδευτική κατάρτιση των καθηγητριών μου, οι οποίες μου προσέφεραν όχι μόνο εκπαιδευτική αλλά και ηθική στήριξη καθ’όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα!

Σοφία Σγούραλη - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2020.
(Ιατρική Φυσική 20 - Γενική Μορφολογία 19 - Βιολογία 15,5)

Ευχαριστώ θερμά τους καθηγητές μου για την καθοδήγηση και την υποστήριξη που μου παρείχαν στο να πετύχω τον στόχο μου.

Βασίλης Τσιντζιλίδας - Επιτυxών (1η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2019.
(Ιατρική Φυσική 20 - Βιολογία 17,5 - Γενική Μορφολογία 17,5)

 

Το όνειρό μου για την εισαγωγή στην Ιατρική Σχολή πραγματοποιήθηκε και σε αυτό συνετέλεσε φυσικά το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ. Έχοντας αποφοιτήσει από τη Φαρμακευτική είχα μπροστά μου μόνο τρεις μήνες προετοιμασίας για τις κατατακτήριες εξετάσεις. Και τότε άρχισαν οι προβληματισμοί μου. Θα τα καταφέρω σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; Θα μπορέσω να αντεπεξέλθω και να αφομοιώσω ένα μεγάλο όγκο γνώσεων; Όλες οι ανησυχίες και οι απορίες μου λύθηκαν όταν ήρθα σε επαφή με τους υπεύθυνους του φροντιστηρίου. Συγκεκριμένα η υπεύθυνη καθηγήτρια, Στέλλα Μακρυγιάννη, μου είπε χαρακτηριστικά ότι αν το θέλω πολύ και αν διαβάσω με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, θα πετύχω σίγουρα τον στόχο μου. Η αποφασιστικότητά μου και η "δίψα" για μάθηση έδεσαν αρμονικά με την αστείρευτη εμπειρία των καθηγητών, τη μεταδοτικότητά τους και το οργανωτικό πλάνο των μαθημάτων. Σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου με στήριζαν και ψυχολογικά και το γεγονός ότι πίστευαν σε εμένα μου με έκανε να μην παρεκλίνω ποτέ από τον στόχο μου και να συνεχίσω με προσήλωση και οργανωτικότητα μέχρι τέλους. Η κούραση και το πολύωρο διάβασμα απέδωσαν καρπούς και τους είμαι πραγματικά ευγνώμων. Ευχαριστώ πολύ τους καθηγητές που στάθηκαν αρωγοί στην επιτυχία μου!!

 

Αγγελική Μπενέκου - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2018.

Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ χαρακτηρίζεται από μεθοδικότητα, οργανωση και αποτελεσματικότητα. Το πλάνο που διαμορφώνει το φροντιστήριο είναι ιδανικό για την αφομοίωση της τεράστιας ύλης και τη μείωση του άγχους των εξετάσεων. Το προσωπικό του φροντιστηρίου είναι εξαιρετικό και πάντα πρόθυμο να στηρίξει τόσο διδακτικά όσο και ψυχικά τον εκάστοτε υποψήφιο. Το ταξίδι για την εισαγωγή μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ήταν δύσκολο λόγω της σύντομης χρονικής διάρκειας, ωστόσο ήταν χαρά μου που το επιχείρησα με τους ανθρώπους της ΠΑΡΑΛΛΑΞΗΣ.

Χρήστος Τσαντίκος - Επιτυχών (1η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Λάρισας 2017.

Η άμεση ανταπόκριση των καθηγητών του φροντιστηρίου για την οργάνωση επαναληπτικού προγράμματος  με εντατικά διαγωνίσματα συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχία μου στις εξετάσεις. Η συνεχής ψυχολογική υποστήριξη και η καθημερινή επικοινωνία για τυχόν απορίες βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να επιτύχω τους στόχους μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ!

Ελευθερία / Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Ιωαννίνων 2017.

Στην ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ με βοήθησαν να καταλάβω, ότι όλοι οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν με σκληρή δουλειά. Απαιτητικό πρόγραμμα, συνεχείς αξιολογήσεις για την καλύτερη δυνατή μάθηση του αντικειμένου, συνέπεια και πάνω από όλα αγάπη και κατανόηση προς τους μαθητές είναι λίγα από αυτά που χαρακτηρίζουν την οικογένεια της ΠΑΡΑΛΛΑΞΗΣ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις καθηγήτριές μου, που με βοήθησαν να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα.

Μαρία Καμηλάκη / Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ιατρικής Ιωαννίνων 2016.

Με το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Ήταν μια δύσκολη εμπειρία αλλά έχοντας τους σωστούς καθηγητές δίπλα μου, έτοιμους να ακούσουν κάθε απορία μου και να με βοηθήσουν οποιαδήποτε στιγμή, μπόρεσα να αποκτήσω τις σωστές βάσεις. Τους εμπιστεύτηκα από την αρχή και με τη βοήθειά τους, τις γνώσεις που μου προσέφεραν, την καθοδήγηση και τη στήριξή τους, πέτυχα κάτι που πίστευα ότι ήταν πάνω από τις δυνάμεις μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καθηγητές του φροντιστηρίου που καταφέρνουν και πραγματοποιούν τα όνειρα μας.

 

Συμέλα Μεζιρίδου - Επιτυχούσα (8η θέση) στις κατατακτήριες Ιατρικής Δ.Π.Θ. 2019

Η γνώση και η μάθηση δεν σταματούν ποτέ! Έτσι κι εγώ πήρα την απόφαση να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας της Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια του Φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ κατάφερα να είμαι μια από τις επιτυχούσες. Η συνεργασία με το φροντιστήριο, η μεθοδικότητά και η οργάνωσή τους, το προσωπικό, η ευχάριστη διάθεση και η καθηγήτριά μας ήταν σημαντικοί παράγοντες που οφείλω την επιτυχία μου, καθώς μέσα από μια άψογη επικοινωνία και προσωπικό κόπο κατάφερα να πετύχω ένα από τα όνειρά μου και είμαι ευγνώμων γι' αυτό. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ είναι πάντα δίπλα στον/στην υποψήφιο/α παρέχοντας βοηθητικές σημειώσεις, επαναληπτικά διαγωνίσματα και καθηγητές με όρεξη και αγάπη για το αντικείμενο. Εύχομαι πάντα επιτυχίες σε όλους τους/τις υποψήφιους/ες του φροντιστηρίου και σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την όμορφη συνεργασία και τη στήριξή σας.

Ευγενία Χριστοφιλιά - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Φυσικοθεραπείας ΔΙΠΑΕ 2021

Φυσικοθεραπεία ΔΙΠΑΕ
Ψυχολογία

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΑΠΘ

Μέσα από τις δυσκολίες που έχω περάσει στην προσωπική μου ζωή, κατάλαβα ότι ήθελα να γίνω για τους άλλους ανθρώπους, ο άνθρωπος που χρειάζεται ο καθένας δίπλα του. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε, σαν ιδέα πριν αρκετά χρόνια και έμαθα ότι αν δεν ρισκάρεις, δεν θα αποτύχεις και αν δεν αποτύχεις δεν θα επιτυχείς. Και ακριβώς με αυτόν τον τρόπο ήρθε η επιτυχία. Στην δεύτερη μου προσπάθεια είχα την πολύτιμη βοήθεια του Φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ και ο στόχος επιτεύχθηκε! Όπως, συνεχώς, συνήθιζε να λέει και η καθηγήτρια μου "παρά την εξαιρετικά δύσκολη χρόνια, εγώ επέλεγα πάντα να συνεχίζω". Κάθε φορά που δεν πίστευα εγώ στον εαυτό μου, μέσα από ατομικές συναντήσεις και μαθήματα, κατάφερνε να με κάνει να προσπαθώ ακόμα πιο πολύ. Και σίγουρα πρέπει να αναφερθώ στο τμήμα μου. Όλες μας, με τις ίδιες αγωνίες, τα σκαμπανεβάσματα αλλά και τις χαρές ήμασταν εκεί, η μια δίπλα στην άλλη γιατί αυτό το κλίμα δημιουργεί το Φροντιστήριο, ακόμα και σε μια τόσο ανταγωνιστική εξέταση!

Παναγιώτα Ρίστα - Επιτυχούσα (3η θέση) στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2023.

 

Οι κατατακτήριες αποτελούν μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία λόγω του περιορισμένου χρόνου, της υπέρογκης ύλης και των περιορισμένων θέσεων. Έτσι χρειάζεσαι την κατάλληλη καθοδήγηση. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλη την ομάδα του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την οργάνωση και την άψογη συνεργασία. Μια μεγάλη αγκαλιά και ένα ακόμη πιο μεγάλο ευχαριστώ στην καθηγήτριά μου που με επιμονή και υπομονή ήταν πάντα δίπλα μου τόσο καθοδηγητικά όσο και συναισθηματικά και με βοήθησε να φτάσω από το πραγματικό στο δυναμικό μου επίπεδο και ως εκ τούτου να πραγματοποιήσω το όνειρο μου!!! Δεν θα ξεχάσω ποτέ την στιγμή που βγήκα απ' την αίθουσα και αυτόματα ήξερα σε ποιους να πάω για αυτή την απαραίτητη αγκαλιά και κατανόηση! Ήμασταν μαζί σε αυτό!!!

Χρυσούλα Γιαννακού - Επιτυχούσα (7η θέση) στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2023.

Αν θέλεις να περάσεις στη Σχολή που αγαπάς
Στο Φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ θα πας!
Αν θέλεις σύστημα, οργάνωση, καλή συνεργασία απ‘ τους καθηγητές μέχρι τη γραμματεία
ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ χωρίς αμφιβολία !
Δεν είναι υπερβολή, δεν είναι εικασία
Είναι η αξέχαστη δική μου εμπειρία
ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ σημαίνει επιτυχία !

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλη την ομάδα  του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ που με βοήθησε να επιτύχω το στόχο μου. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην άριστα καταρτισμένη, υπέροχη καθηγήτρια μου που έχει το χάρισμα να κάνει τα δύσκολα να μοιάζουν εύκολα. Όλοι μαζί τα καταφέραμε!!!

Ειρήνη Πουλιανάκη - Επιτυχούσα (9η θέση) στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2023.

Το ταξίδι των κατατακτήριων εξετάσεων Ψυχολογίας ΑΠΘ αποτελεί μία διαδρομή κοπιώδη, γεμάτη μικρές και μεγαλύτερες χαρές, αγωνίες, αποτυχίες και επιτυχίες. Μια μικρή Οδύσσεια στην οποία ανακαλύπτεις τις δυνάμεις σου και τις αδυναμίες σου ταυτόχρονα. Ωστόσο η επιθυμία σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποτελούν πυξίδα στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες σε προσωπικό και σε συλλογικό επίπεδο, στην προηγούμενη απόπειρα μου για να κατακτήσω αυτόν τον στόχο, η επιμονή και η επιθυμία θριάμβευσαν. Σε αυτήν την επιτυχία, κομβικό ρόλο έπαιξαν η οργάνωση του Φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, η ενεργή παρουσία, περίεξη και στήριξη της καθηγήτριας μου καθώς και η αλληλέγγυη που αναπτύξαμε η ομάδα των συμμαθητριών. 

Αποστολία Χατζησαρόγλου - Επιτυχούσα (13η θέση) στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2023.

 

Η εισαγωγή στο τμήμα ψυχολογίας, μέσω κατατακτηρίων, δεν είναι μία τόσο εύκολη διαδικασία. Τουλάχιστον προσωπικά, θεωρώ πως προσπάθησα γι’ αυτή την επιτυχία με όλο μου το είναι! Έδωσα δύο φορές κατατακτήριες και τις δύο εμπιστεύτηκα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, για την προετοιμασία μου. Πιστεύω πως διαθέτουν ένα πολύ οργανωμένο σύστημα, με σημειώσεις, ασκήσεις και διαγωνίσματα, το οποίο σε βοηθά να παραμένεις προσηλωμένος στον στόχο σου! Ένιωσα και τις δύο φορές απεριόριστη στήριξη από την καθηγήτριά μου και φυσικά και από το υπόλοιπο προσωπικό και τη γραμματεία, που ήταν εκεί να απαντά σε όλες μου τις ερωτήσεις. Όλο αυτό το διάστημα θα παραμείνει χαραγμένο στη μνήμη μου και σίγουρα, εάν έπρεπε να το επαναλάβω, δεν θα άλλαξα τίποτα ούτε σε ό,τι αφορά στην προσπάθειά μου, ούτε σε ό,τι αφορά στο Φροντιστήριο που επέλεξα!

Μαρία Μακαρίτση - Επιτυχούσα (20η θέση) στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2023.

Ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ και την καθηγήτριά μου, που με την υποστήριξή τους και τη σωστή επιστημονική τους καθοδήγηση συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου μου! Μαζί καταφέραμε να εκπληρώσουμε το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής μου.

Χρυσούλα Ρήγα - Επιτυχούσα (6η θέση) στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2022.

Γεμάτη αμφιβολίες και ανασφάλειες ξεκίνησα την αναζήτηση φροντιστηρίου που θα με βοηθούσε για τις κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη από την πρώτη μας επικοινωνία. Στην πορεία διαπίστωσα ότι κάνει αυτό ακριβώς που λέει, με συνέπεια και σταθερότητα. Κάθε μέλος της ομάδας του φροντιστηρίου είναι ένας κρίκος που συνεισφέρει στην εξαιρετική οργάνωση και τον σχεδιασμό του αποτελεσματικού προγράμματος σπουδών. Θα σταθώ λίγο παραπάνω στην καθηγήτριά μου, η οποία ήταν ουσιαστικά δίπλα μου, στήριγμα και συνοδοιπόρος. Διέθετε τη γνώση και οι σημειώσεις, οι ασκήσεις και τα διαγωνίσματα ήταν όλα αποτέλεσμα μελέτης και εμπειρίας. Πέρα από τη γνώση, προσέφερε και την εξατομικευμένη καθοδήγηση, αντιλαμβανόμενη επακριβώς τις ανάγκες τις δικές μου και κάθε σπουδαστή. Ενθάρρυνε, παρότρυνε και σε κάθε περίπτωση που τη χρειάστηκα ήταν πρόθυμη και υποστηρικτική, παρόλο που τα μαθήματα και η επικοινωνία γίνονταν από απόσταση. Με βοήθησε να αντιληφθώ τα θετικά μου στοιχεία όσον αφορά το διάβασμα και τα γραπτά μου και να αμβλύνω τα αρνητικά μου, με τέτοιο τρόπο ώστε να αποδίδω όλο και καλύτερα. Καθηγήτρια, με όλο το νόημα της λέξης, έδειχνε τον δρόμο και ήταν για μένα ο βασικός καταλύτης για την επιτυχία μου και την επίτευξη του ονείρου μου.

Φωτεινή Ηλιάδου - Επιτυχούσα (8η θέση) στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2022.

«Ποτέ μη σκεφτείς την πιθανότητα αποτυχίας: εφόσον επιμένεις, θα πετύχεις». Ένα από τα μότο που είχα κατά νου καθημερινά καθ’ όλη την προετοιμασία των εξετάσεων και που φρόντιζε να μου υπενθυμίζει η εξαιρετική καθηγήτριά μου καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων. Υποστηρικτική και πάντα δίπλα μου, έθεσε τις βάσεις για να τα καταφέρω. Καταλυτικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια έπαιξε το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ που παρέχει ένα μεθοδικό και δομημένο πρόγραμμα σπουδών. Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξή σας σε αυτή μου την προσπάθεια.

Αμαρυλλίς Εβρένογλου (10η θέση) - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2022.

Δεν θα μπορούσα να περιγράψω σε ένα σύντομο κείμενο την εμπειρία που βίωσα τους τελευταίους 7 μήνες. Το χρονικό διάστημα φαινόταν τόσο μικρό και παράλληλα τόσο μεγάλο. Ακόμα δεν πιστεύω ότι τελείωσε το ταξίδι της προετοιμασίας και τώρα σαλπάρουμε για νέα νερά. Σε αυτό το ταξίδι, πολύτιμη βοήθεια μου προσέφερε η καθηγήτριά μας. Ήταν και είναι το άτομο που στέκεται πραγματικά δίπλα στους μαθητές και ανησυχεί για όλους σαν να είναι παιδιά της. Χωρίς την πυξίδα της, θεωρώ ότι είναι αδύνατον να παραμείνεις προσηλωμένος. Είναι ο ώμος που μπορείς να στηριχτείς. Παράλληλα, η συνεχής ανατροφοδότηση, η εξέταση, το πρόγραμμα, η οργάνωση και το χρονοδιάγραμμα, η στοργή κι η κατεύθυνση που σου προσφέρει εν γένει το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ, αλλά και η προσωπική πειθαρχία και ο ζήλος, είναι τα κλειδιά στην πραγμάτωση του ονείρου σου. Τα διαγωνίσματα και οι επαναλήψεις θεωρώ ότι συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχία. Προσωπικά ευχαριστώ την καθηγήτρια, που ήταν εκεί με τις κατάλληλες προτροπές της, με τη διδακτική κι ανθρώπινη επάρκειά της να στηρίζει κι ενσυνείδητα να με καθοδηγεί, να μου αποβάλλει το άγχος, να με κατευθύνει, να με διορθώνει και το φροντιστήριο για την άμεση ανταπόκριση και την οργανωτική στήριξη, κάνοντας να νιώθω ότι είμαι κι εγώ μέρος αυτής της οικογένειας.

Λάζαρος Μπλάνας - (13η θέση) Επιτυχών στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2022.

Συμμετείχα στις κατατακτήριες δύο φορές. Σε γνωστικό επίπεδο, η ύλη είναι μεγάλη και το επίπεδο δυσκολίας της σε ορισμένα σημεία είναι υψηλό. Επομένως μπορεί  να αφομοιωθεί μόνο με την ορθή καθοδήγηση έμπειρων ανθρώπων πάνω στο αντικείμενο. Το φροντιστήριο παρείχε ένα πλήρες πρόγραμμα με σημειώσεις και διαλέξεις ικανό να κάνει τον σπουδαστή να αντεπεξέλθει στις, ορισμένες φορές, απρόβλεπτες απαιτήσεις των εξεταστών. Η μεταδοτικότητα και ο ζήλος που χαρακτηρίζει την καθηγήτρια μας ήταν αποφασιστικής σημασίας στο δρόμο για την επιτυχία. Σε συναισθηματικό επίπεδο, η διαδικασία εμπεριέχει πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις καθώς η προετοιμασία είναι μεγάλης διάρκειας. Η συνεργασία μου με το φροντιστήριο δεν ήταν απλά μια στείρα σύμβαση. Σε όλη αυτή την διαδικασία που για εμένα κράτησε 2 χρόνια το φροντιστήριο στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά μου με τρόπο ανθρώπινο. Τα μέλη του φροντιστηρίου, ο υπεύθυνος και η καθηγήτριά μου, με την εμπειρία τους,  έχουν τον τρόπο να προσαρμόζουν την κάθε φάση της προετοιμασίας στις ιδιαίτερες ανάγκες του καθενός. Θερμές ευχαριστίες σε αυτούς τους ανθρώπους για την διαρκή στήριξη τους, όπως και ιδιαίτερες ευχαριστίες στον υπεύθυνο της γραμματείας.

Ιωάννης Πάπαρης - (14η θέση) Επιτυχών στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2022.

Επέλεξα το φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ για την προετοιμασία μου αναφορικά με τις κατατακτήριες εξετάσεις, καθώς από την πρώτη στιγμή με κέρδισε η οργάνωση και η συνέπειά του. Ευχαριστώ θερμά την καθηγήτριά μου, η οποία με επαγγελματισμό, μεθοδικότητα αλλά και εξατομικευμένο ενδιαφέρον και καθοδήγηση με στήριξε σε όλη τη διάρκεια των μαθημάτων ώστε να πετύχω το στόχο μου!

Έλενα Tρουπιώτη - (18η θέση) Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2022.

Η επιλογή μου να απευθυνθώ στο φροντιστήριο ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ αποδείχθηκε η καλύτερη. Η οργάνωση, η μεθοδικότητα και η συνέπεια των ανθρώπων του φροντιστηρίου σε συνδυασμό με την διαρκή υποστήριξη και ενθάρρυνση της διδάσκουσας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία μου στις εξετάσεις. Επίσης, η άριστη γνώση του αντικειμένου, η υποδειγματική διδασκαλία του και οι συνεχείς επαναλήψεις μου δημιούργησαν την σιγουριά ότι θα μπορέσω να ανταποκριθώ στο δύσκολο επίπεδο των εξετάσεων. Εξαιρετικά βοηθητικό ήταν επίσης το διδακτικό υλικό του φροντιστηρίου, το οποίο με βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση και εμπέδωση της ύλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ανθρώπους του φροντιστηρίου και ιδιαίτερα την καθηγήτρια μου για τη διαρκή εμψύχωση και την καθοδήγηση της.

Πολυξένη Λογγινίδου - Επιτυχούσα στις κατατακτήριες Ψυχολογίας Α.Π.Θ. 2021.

 

Ορισμένες φορές, τα λόγια δεν αρκούν να περιγράψουν μια εμπειρία. Δίνοντας για δεύτερη φορά στις κατατακτήριες του τμήματος ψυχολογίας του ΑΠΘ αντιλήφθηκα από πολύ νωρίς τη διαφορά στην προσέγγιση και τον επαγγελματισμό του φροντιστηρίου ΠΑΡΑΛΛΑΞΗ με τον ανταγωνισμό. Κάθε διάλεξη αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία όπου οι συζητήσεις οδηγούν αβίαστα σε άμεσες διευκρινήσεις και επίλυση κάθε πιθανής απορίας. Η αγάπη προς το αντικείμενο της διδασκαλίας και της επιστήμης της ψυχολογίας είναι εμφανής και καθώς οι διαλέξεις προχωρούν, ενώ ο χρόνος λιγοστεύει και η πίεση αυξάνε&tau